View Single Post
Eski 06-06-2013, 12:46   #395
mtugrul33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: ANAMUR
Mesajlar: 241
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Başlığı ilgiyle izliyorum, dolaylı yönlerden de olsa başlığın açılmasında katkım olduğunu düşünüyorum ve katkımı daha aktif sürdürmek isterim.

Bende benimle iştigal eden birazda düşük maliyet ve organiklik isteyen çiftçi ve bahce meraklısı arkadaşlarıma aşağıdaki formülü tavsiye ediyorum, yapıp deneyenler oldukça memnunlar:

Çiftçi bazında rakamlar:
100-200 litrelik varil veya bidon.
10 kg kadar güvercin veya kanatlı gübresi (yanmış yanmamış farketmez, besin düzeyi ve gübre özelliğinden dolayı)
5-6 kg odun külü (potasyum içeriği ve iz element içeriğinden dolayı)

Çevreden toplayacağınız yeşil otlar (hızlı gelişen otlar olursa daha iyidir en yeşilinden)



Hazırlanışı:
Güvercin gübresi ve odun külü bidona konur üzerine kap dolana kadar otlar doldurulur ve kap taşana kadar suyla doldurulur ağzı kapanır, bir kaç günde bir havalandırılır ve karıştırılır. Otların içindeki organik azot suya geçer güvercin ve odun külüde suya öz madde olarak geçer ve bir hafta on gün içinde doğal şelatlanır ve bitkinin alabileceği forma dönüşür. On gün sonra gübreniz hazır oluşan bu suyu süzün ve posayı atın elde edeceğiniz sıvıyı bire yüz suyla seyrelterek her sulamada tüm bitkilerinize yapraktan veya damlamadan verin.

!!!Dikkat!!! OLUŞAN SIVI ÇOK AĞIR VE PİS KOKAR BU NEDENLE KOKU BULAŞMA RİSKİNE KARŞI SÜZME VE AKTARMA İŞLEMLERİNDE UZAK YERDE UĞRAŞMAK GİBİ BİR TEDBİR ALINIZ.
Sn.Selahattin Yılmaz
Yukarıda verdiğiniz formül içerisine ;çilkten yaptığım enzim(Laktik asitce mayalanmış)karıştırabilirmiyiz?.Hem pis kokuyuda önlemez mi?Saygılar..

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön