View Single Post
Eski 01-06-2013, 13:49   #17
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi firuze 35 Mesajı Göster
Bana da O'nu o halde bırakamayacağımı bildiği için komşum getirdi.Sabah ki fırtınada yuvadan uçup betona çakılmış olacak.Bana geldiğinde dik duramıyordu,başı arkaya doğru kayıp en sonunda sırt üstü düşüyordu.Bezden yuvarlak halka yapıp içine geri düşemeyeceği şekilde sıkıştırdım,zorla gagasını aralayıp bol sulu ekmek içi yedirmeye çalışıyorum ama yeterli mi bilemiyorum.
İki gündür beraberiz,çok şükür artık daha iyi(felçli gibi görünmüyor ve kıpırdayıp uçmaya çalışıyor.)Hâlâ uzun süre dik duramasa da onu uçurmak için bir ümit var.
Şırınga ile beslemek daha kolay bir çözüm(daha önce denemek istedim ama sanırım akışkanlığı tutturamıyorum,zarar vermekten korkuyorum.)Çok sulu bir karışım mı hazırlamam gerek.Yoksa kullandığım şırınga küçük mü geliyor.Civciv yemi deneyebilir miyim?Pişmiş bulgur veya pirinç zarar verir mi?Kıymayı geçen yıl kırlangıç yavrusunda denemiştim,her şey yolundayken birden yemek istemez oldu.Zorla yutturamayınca da öldü.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thompsen Mesajı Göster
merhaba. bugun yuvasindan dusmus yavru bir kus buldum. komsum kutunun icerisinde yuksek bir yere koy, annesi gelir dedi ancak oyle olmadi. serce galiba. cok kucuk, daha gozlerini pek acamiyor yerinde hafif kanat cirpabiliyor, kutunun icinde dengesini saglayamiyor bir yere birakinca hemen saga ya da sola dusuyor, forumda siringa ile beslenmesi gerektigi yaziyor ama bunu nasil yapabilecegim konusunda hic fikrim yok, sislide kusa yardimci olabilecek bir yer var midir? yanit icin simdiden tesekkurler.


Sayın firuze ve thompsen; Kırlangıç, bülbül gibi kuşlar sadece böcek ile beslendikleri için onları yaşatabilmek çok zor. Serçe gibi hem tohumla hem de böcek ile beslenen kuşları besleyebilmek daha kolay. Ben de yaklaşık 10 gün kadar kırlangıç yavrusuna bakmaya çalışmıştım. Ancak bir süre sonra yeterli besini alamadığı için yavru zayıflayıp ölmüştü. Yavru büyük ise ve yemek yemek için gagasını açıyor çay karıştırmak için satılan plastik kaşık benzerinin arka tarafı ile veya tahtadan hazırladığınız çubuk ile yumurta sarısı ve bebek mamasını belirli bir kıvamda (boza kıvamı gibi) karıştırıp yedirebilirsiniz. Yemez ise şırınga ile gagasını açıp kursağına boğazına kaçırmadan yedirmeniz gerekiyor.Tabi bu da çok zor. Kuş alışır ise sizin elinizden yemeğe başlar. İnternette bu konu ile ilgili videolar var. Çoğu kuş yaklaşık 1 aylık olduğu zaman tamamen uçmaya ve kendi beslenmeye başlar.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön