View Single Post
Eski 31-05-2013, 19:36   #8
kiziltan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Merhaba
Internetin hizli olmadiginda gec sattlerde yazmayi tercihediyorum.
Su akilli vanadan alirsaniz birtane deneme yapabilirsiniz. Sunlar lazim

Akilli vana 1 adet
30 cm eninde 7 veya 8 cm derin uzun bir sini **** kap
dikeceginiz her kok icin 8 **** 10 litre hesabiyla besin sivisi deposu, bunu 20 litrelik plastikleri birlesik kap haline getirerek yapabilirsiniz, isik gecirmesin.

Siniyi su terazisi ile tam ama tam yatay yapacaksiniz, aksi takdirde iki basta sivi ayni derinlikte olmaz. bunun icerisine yerlestireceginiz saksilar olmali, bunlari yerlestirirken sinini uzerine renkli naylon konacak ki suya isik degmesin yosunlanmasin. bu saksilarin alt tarafinda 1 cm lik ayak yoksa siz yapistirarak yapacaksiniz. Sininin bir yerine vanayi yerlestirecek ve depodan gelen hortumu baglayacaksiniz. Saksilarin altinda delikler olacan, am tas yunu bir parca saksinin dibinda olacak ki kokler siniye gecmesin, hemde alttaki siviyi cekecek bu parca gazlambasi fitili gibi gubreyi yukari iletsin.
Gelelim saksiya ne koyacagiz. Dikimde ilk koklenmeyi kayayunu gibi malzemeden bir kup icerisinde yapacagiz, bunu saksiya koyacagiz ve bosluklari perlit koyacagiz. Bakin kavun icin bitkilerde 2 yaprakli fideyi saksiya koyunca kirilmis tugla ile gerisini dolduruyorlar bu tugla parcalari bir miktar suyu tutabiliyor. Siz gul dikerken zaten koklu olacagindan bu tuglayi kullanabilirsiniz saniyorum. Tugla parcalari fideyi ezmesin zedelemesin yeter zaten hemen askiya alacaksiniz.
Arkadas bunlari sunun icin anlattim, siz 2 veya 4 saksili bir hazir hazir sistemi hazir alsaniz tartes den, denemeniz basarili olursa anlattigim gibi ir sistemle cok ucuza bir vana 10 **** 15 saksi yaparsiniz, bir vana 25 tl civarinda.
Bu sistemin kavun icin olani Hydroponics l AutoPot Systems | Plant Driven l Saves Water l Hanging Baskets l Simple Hydroponic l Aquaponics l Aquaponic l adresinde fotografli olarak var, bunlar tek tek saksili sistemler, tartes sitesinde 2-4-6-8 li sistemler anlatiliyor.
Basarilar dilerim
Engin Kiziltan

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön