View Single Post
Eski 31-05-2013, 18:18   #344
feyziuslu
Ağaç Dostu
 
feyziuslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-10-2012
Şehir: manisa
Mesajlar: 131
Müge- Pieris japonica

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kopshtar Mesajı Göster
Sn feyziuslu; Çiçekleri müge çiçeğini andıran bahsettiğiniz çalı türündeki bitki Pieris japonica. Yapı marketlere bolca gelir. Ancak nette kokusundan bahsedildiğine hiç raslamadım. Belki hafif bir kokusu olabilir. Yetiştiren arkadaşlara sormak lazım. Genellikle alev kırmızı yeni yapraklarının yarattığı görüntü ve erken baharda çalının tamamını kaplayan çiçeklerinin görüntüsü için yetiştirilir. Yani çiçeklerinin benzerliğinden dolayı ismi müge çalısı.
sayın kophstar;siz bu şekilde uyarınca kokusu hakkındaki bilgiyi nereden okuduğumu hatırlamaya çalıştım.Hatırladım da...
Şu linkteki tanıtım yazısında,

(SARKAN KOKULU ÇAN ÇİÇEKLER :Her dönemde yeşil kalan gösterişli yeşil yaprakların arasında çok yoğun açan muhteşem görünüşlü çan çiçekli beyaz ve pembe çiçekleriyle nadide bitki türlerindendir. Çiçekleri bu güzel görünüşleri yanında kokuludur. Kısaca hem göze hem de burnumuza hitap ederler. Çiçek açma dönemi Bahar aylarından Sonbahar mevsimine kadardır. Bitki boyu 3-3,5 metreye kadar ulaşabilir....)diye yazıyordu.Oradan hatırımda kalmış.

feyziuslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön