View Single Post
Eski 30-05-2013, 13:44   #100
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Sayın Kiziltan Merhaba.
Değerli fikirlerinizden istifade ettik. Bu forumda kimseye hakaret etmeden fikirlerinizi paylaşabilirsiniz, üslübunuzu bozmadıktan sonra hiç bir dosttan zarar görmezsiniz. Seramıza geleceksiniz diye bekliyoruz, biz bilgilerimizi paylaşmaya hazırız. Seramızda sıcakların etkisiyle verim ekonomik olmamaya başladığı için hasata ara vermeyi düşündük ve ilgilenmeyi bırakınca zararlılar oluşmaya başladı. Zaten topraksız çilek eylül-nisan arasında yapılması gereken bir iş, nisan sonrası fazla verimli olmamaya başlıyor. Biz bunu denedik ve gördük.

Antalyada bir firma nane ile limonu ve kekik ile limonu aşılayarak bir bitkide elde etmeyi başarmışlar. Sen nane yiyorsun ama limonlu nane tadı alıyorsun yani. Bence çok güzel bir çelışma. İki bitkiyi aşılarken tadı da göz önünde bulundurmak gerekiyor tabi ki. Geçtiğimiz yıllarda kabağa karpuz aşılamışlardı da ağız tadıyla tatlı karpuz yiyememiştik. Çilekte aşılama yapılacaksa lezzeti ön planda olan bir bitkiyle aşılanmalı bence. Doku kültürü çalışmaları yapan Sayın Ankafar Bey bu konuya el atar umarım.

Çilekte lezzet için solucan gübresi kullanmayı deneyeceğim. Bir dost yarasa gübresini denememi önerdi. Yarasa besleyemem ama solucan besleyebilirim düşüncesiyle ben solucanı tercih edeceğim. Bir firmadan solucan satın aldık, biraz da doğadan topladık. Farklı farklı ortamlarda denemeye, solucan üretmeye başladık bakalım.

Sayın Kiziltan siz gelin de tüm bunları yüzyüze konuşalım. Ülke tarımı için değerli fikirlerinizden yararlanırız hem. Konfüçyus demiş ya hani: bende bir elma olsa sende bir elma olsa; ben sana bir elma versem, sen bana bir elma versen; sende bir elma olur bende bir elma olur. Sende bir bilgi olsa, bende bir bilgi olsa; sen bana bir bilgi versen, ben sana bir bilgi versen; Sende iki bilgi olur, bende iki bilgi olur...

Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön