View Single Post
Eski 30-05-2013, 10:57   #11
bebeto016
Ağaç Dostu
 
bebeto016's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: ELAZIĞ
Mesajlar: 273
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi durdu Mesajı Göster
sayın bebeto016
sanırım limon olabilir, bizim Marmaris' ten aşılı yediveren limon getirdik ilk yıl evin içinde büyük saksıda tuttuk. tabi yinede soguk havada bıraktık geçtiğimiz kış korunaklı yerden cıkardık sogkta bıraktık ne olucak diye malesef aşılı kısım dondan kurudu. Bu arada biz 1500 rakımdayız. üzülmüştük kurudu artık diye ama dün yinede bir bakayım dedim ne göreyim aşı altından yeni filizlenmeler başlamış inşallah bunlar kurumazlar. Zeytini bu yıl diktim bakalım ne olucak.
saygılarımla
sayın durdu;

evet birçok bitki gibi hayata kökünden tutunan bir cins olsa gerek.. :-) burdur un rakımı cok yuksekmiş umarım sizin gibi bitki aşığı biri arzu ettiğin bitkileri bu kadar yusek bir rakımda yetiştirme mutluluğuna erişirsiniz. bitkilerle ugraşmak şahsen üzerimden bütün stresi ve sıkıntıyı alıyor. hele birde bulunduğumuz yörede daha önce yetiştirilmeyen bir cinsin yetiştiğini ve meyvesinin oldugunu görmek cok farklı bir duygu..daha önce bu duyguyu yaşamadım desem abartılı olmaz sanırım. umarım sizlerde bu mutluluğu yaşarsınız.

zeytininiz cok yıllık ise tahminen 5-6 yıl sabırla meyvesini görmek için beklemeniz gerekicek. erken meyveye yatan bursa gemlik cinsi ise zeytinin iklime uyum gösterdigini farzedersek az zaman beklemeniz yeterli olucak diye düşünüyorum. tabi bütün bu varsayımlar rakıma ve ilklime uyum gösterdiği olasılığıyla geçerli.

bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön