View Single Post
Eski 29-05-2013, 22:21   #31
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
Sn.Sakaki.
Sizin ağacınız kafamı çok meşgul ediyor. Öncelikle ağacın duruşunu belirlemekte fayda var. Ağacınız sağ yatıkken sola doğru biraz daha yatırılırsa çok hoş durdu. Eğer bu duruşu sağlarsanız bence gerisi kolay.
Not:Beyaz bölgeler dal kesi yerlerini ve oyulmuş ağaç kovuklarını gösteriyor.
Sn badrobot,

Öneri ve tavsiyelerinizle beni o kadar çok düşünmeye ittiniz ki, benim de son 2-3 gündür epey kafamı meşgul etti bu ağaç.

Ama buradaki, yani kafamdaki esas sorun öyle mi yoksa böyle mi güzel duracağı, estetik olacağı vs. değil aslında. Benim için önemli olan ağacın özgün ve değişik olması. Elbette yapılmış olan önceki çalışmalardan faydalanmak, ilham almak, birşeyler öğrenmek güzel ama biraz da kendine has, değişik bir havası olsun istiyorum.

O nedenle, dallardan ikisini komple alarak dik veya kavisli dik tarzda sıradan bir ağaç olmasını pek istemiyorum. O yüzden dallardan ikisi mutlaka kalacak (Biraz dik kafalı mıyım ne?)


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagol Mesajı Göster
Sayın Sakaki,

Çorbaya ben de biraz maydanoz katayım da buzul çağından günümüze gelsin.
Ben biraz daha yaşlı ve heybetli bir görünüş vermeye çalışırdım bu kalın karaağaca.
Ellerinize sağlık sn sagol

Aslına bakacak olursanız kafamdaki şekli siz benden daha iyi çizmişsiniz. Sn badrobotla özel mesajlaşmamızda kendisine "yaptığım çizimin tam doğru olmadığını, aslında ağacı ve zirveyi çizimdekinden 15-20 derece daha sağa yatıracağımı" söylemiştim ki bunu ben bu başlığa yazmadan önce siz çizmişsiniz bile; benden çok yaşayacaksınız!

Tam olarak sizin çizime benzer olacak, tekrar teşekkürler ve ellerinize sağlık.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön