View Single Post
Eski 29-05-2013, 14:58   #95
kiziltan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Merhaba
Topraksiz tarimi duyan tektilcisi, demir tuccari girdi bu ise. Herkes domayese dayandi kaldi. Sonuc ortada ama gorunen koy kilavuz istemezdi zaten.
Katma degeri yuksek cilek, brokkoli, bruksel lahanasi,renkli dolma biber, kislik amerikan kavunu ve benzerlerine girmediler. Ustelik bunlarin ilk yatirim sera maliyeti az oluk alti 4 metre ortada 6-6.5 metre, hacim az oldugundan isitma ve sogutma masraflari da az.
Bu sorun forumda da goruluyor, herkes salatalik ve domates pesinde, evde, balkonda, bahcede domates ve hiyar.
Patlican deneyen iki kisiyi gordum internette, kabak hic gormedim. " Kor tuttugunu ..." hesabi oluyor bu is arkadaslar. Ufak bir serada brokkoli ve bruksel lahanasi yapan, gunde 4-5 kasayi satar zaten satamaz mi? Herkes domates, salatalik ve marul yaparsa sonu bu.
Internette " patlican agaci" aramasi yapin bulacaksiniz, dikin bir buyuk saksiya, veya acik sistem gubreleme yapan artan gubreyi biriktirip, EC pH bakip ayarlayip 3 fideye verip denedi mi? Ben memleketten 1500 km uzagim bazi seyleri elde etmek zor, bakin bu agaca yilda 25-30 kg patlican hem de 9-10 ay surekli verim. Dogruysa degmez mi?
20 donum serasi olan kendisi ufak bir salca tesisini birkac seraciyla beraber kursa, fabrikaya 20 kg 1 TL ye cerecegine salca yapsa, cifliksalcasi deyip 5-10 kg ambalajda lokantalara satsa kazanir.
Herkes isin kolayina kacar ve baskasi nereden kazandiysa oraya giderse sonu bu.
Basarilar dilerim
Engin KIZILTAN

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön