View Single Post
Eski 27-05-2013, 10:13   #24
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Bu ağacı güncellemeyeli beş aydan fazla olmuş.

begonvil shakan.jpg



Martta diğer ağaçlarımla birlikte bu begonvil de uyandı. Fakat bodur varyete olduğu için sanırım, oldukça yavaş gelişiyor.

Diğer adaylarım, hatta daha geçen ay alıp kök budaması ve saksı değişimi yaptığım begonviller bile bundan çok daha hızlı gelişiyor şu aralar, yalnız onlar bodur varyete değil tabii.

Aslında bu yavaş gelişimi dert de etmiyorum. Zaten biraz daha sıkı bir folyaja ulaşınca hoş görünmeye başlayacak. Bir iki seneye güzel bir görseli olur, sonrasında da her yıl yavaş yavaş gelişir diye tahmin ediyorum.

Ağacın eski ölü dallarını şimdilik üzerinde bıraktım. Formu son halini aldığında bir veya birkaçını kullanabilirim.

Şu an en önemli problem, en alt dal üzerindeki boşluk. Üstlerdeki uçları alarak aşağıdan, o bölgeden de sürgün vermesini teşvik etmeye çalışıyorum. O dal üzerinde daha geriden iki sürgün verdi, yalnızca bir sürgüne daha ihtiyacım var, sonrasında uç alımlarla çatallandırarak o bölge sıkılaştırılabilir.

Aslında bazen ağacı karşıma alıp bakarken, "acaba bu dalı kessem mi" dediğim oluyor. Karar veremediğim için şimdilik büyütüyorum. Ama daha hem bolca dallanmaya hem de kalınlaşmaya ihtiyacı var.

Bu arada, ağacın formuna karar verdikten sonra soldaki iki dalı kesip çelik almıştım. İkisi de gayet güzel tuttu, sadece anneleri gibi biraz yavaş büyüyorlar. Ama biri geçen ay çiçek bile verdi.

begonvil shakan çiçek.jpg


Annesinin de çiçekleri bu renk olacak demek ki.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön