bu meyvenin adı Denizli Sarayköyün köylerinde Çıtlık ağacı olarak gecer. benimde cocukluğumda kargı ile cekirdeklerini savaş yapmada kullandığımız agactır. Meyvesi pek tutulmadığından agacların cogunlugu malesef odun yapılıp yakılmıştır. Birde biz bu agacın yapraklarını koyunlarımıza keçilerimize yedirirdik. Çitlembik ise salkımlı gibi daha küçüktür yenilen meyveleri ayrıca bizim oralarda çitlenbik yapraklanmadan önce kurtcuk gibiyken toplanır ve toplanan olgunlaşmamış yapraklardan yemek **** nar ekşili salatası yapılırdı. ayrıca ninem citlenbik agacının gövdesine centikler atardı ve oradan sızan akmaları sakız gibi çiğnerdik biz. ayrıca tarhana yapılırken yaprakları kaynatılır tarhana yoğrulurken icine konur hoş bir tat verir.
saygılarımla
|