View Single Post
Eski 23-05-2013, 13:36   #1
sedail
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Amatör sera ve hydroponic sistemim

Öncelikle selamlar topraksız tarım sevdalılarına. Uzun takiplerim ve onlarca youtube hydroponic videosu izleyip topraksız tarım virüsü bünyeye iyice yerleşince depoda bulunan pvc boru, ek parçalar, fabrikadan getirdiğim yoğurt kovalarının boşta durması, hydroponic sistemi çok ucuza kurabileceğim düşüncesini aklıma getirdi, en nihayet ilk adımı geçte olsa atmış bulunuyorum.
Ancak elimde ne kadar çok malzeme olsada olmayanlar işin maliyetini yükseltiyor. Arka bahçeye ufak ama yeterli büyüklükte bir sera kurmakla başladım, bana kalsa bahçede açık alanda yapacaktım fakat Babam sera olmadan olmaz bu iş dedi ve sırtımıza ek olarak sera işini yükledi. sanırım bu işi başaramazsa sera bana kalır diye düşündü.
Sera ve hydroponic düzenek için geç kalınmış bir başlangıç yaptım zorlandığım kısım ise vaktimin olmaması ve yapılacak çok işin olmasıydı ama sanırım zamanla daha iyi olacak, şimdilik kısıtlı vaktimle bunları yazıp bir iki fotoğraf ekleyip detayları sonra paylaşalım. Kudret Bey bizim için bir sera bekçisi yapıp bütün iş yükünü sırtımızdan aldı, çok teşekkür ediyorum kendisine benim yokluğumda domateslerimle bekçi ilgileniyor.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen sedail : 23-05-2013 saat 13:41 Neden: başlık
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön