View Single Post
Eski 22-05-2013, 09:08   #162
fozada
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: Mersin / Adana
Mesajlar: 61
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi canantpl Mesajı Göster
akşam 7 de 3,5 aylık erkek golden ım gelicek annesinden ayrılınca bir ay başkasınd kaldı bakamadıkları için ben aldım.bahçeli müstakil bir evde oturuyorum goldenım da dışarıda kalıcak 3 tarafı kapalı önü delikli tahtadan bir kulübem var onda kalıcak kulübeyi kapalı bir odaya mı koymalıyım???yoksa dışarıda mı dursun?bahe kapısı kilitli değil çalmalarında korkuyorum . gündüz bahçede kalıcak.gece kapısını kapatıp kulübeye koyucam acaba kulübeye tuvaletini yapar mı?? gece 11 gibi sabahta 9 gibi kesn dolaştımaya çıkarıcam.ama gece kulübesine tuvaletini yapsın istemiyorum. bahçede yavru köpek için ne ypablrm nasıl bakablrm yardımcı olurssanız çok sevinirim.
golden retriever cinsi köpekler, sosyal yönü güçlü köpeklerdir. insanlarla, özellikle küçük çocuklarla en kolay iletişim kurabilen köpeklerden biri olması sosyal yönünün güçlülüğüne iyi bir işarettir.

hemen her köpek gibi goldenlar da sahiplerinin, ailelerinin ilgisine çok gereksinim duyar. ama goldenlar biraz daha fazla duyar. bu nedenle ben şahsım adına golden retriever cinsi bir köpeğin mütemadiyen dışarıda beslenmesini, eve alınmamasını doğru bulmuyorum. (aslında sahiplenilmiş hiçbir köpeğin hayatını bahçenin bir köşesinde geçirmesini doğru bulmuyorum ama o ayrı bir konu)

ha şu var ki; "köpektir, dışarıda yaşayabilir" dersiniz, doğrudur, yaşar. hatta kediyi bile dışarıda bırakırsanız ölmez, yaşar. ancak kedi ve köpek gibi hayvanları yiyecek ve sudan çok, beslendikleri evdeki insanlardan göreceği sevgi ve ilgi hayatta tutar.

fozada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön