View Single Post
Eski 17-05-2013, 10:32   #1505
civanmukti
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: Milas-Ören
Mesajlar: 53
sevgili forum severler,

ben de bu sene evdeki bozulmaya başlayan salatalık ve kabaklardan mikrobiyal gübre yaptım. verilen tariflerle sıkıntısız bir süreçle yaklaşık 2 hafta önce işlem tamamlandı ve biraz da tembellikten biraz fazla beklettikten sonra mamülü süzdüm. süzerken bayan çorabı kullansam da yine de biraz tortulu kalıyor (geçen sene de böyle olmuştu) ama pet şişede beklerken tortu dibe çöküyor. aslında üstte kalan berrak kısmı bir şekilde alabilirim. ama yapmalı mıyım yoksa tortulu daha mi iyidir?
bir de geçen sene çeşme suyuyla vermiştim bitkilere ben bu enzimi ama okuduğum kadarıyla klor mikroplara pek iyi gelmiyor yağmur suyu biriktirme şansım da yok ben de gittim marketten su aldım.
geçen seneki tecrübelerimden sonra bu sene toprak hazırlığımı daha iyi yaptım diye düşünüyorum. (ben naçizane balkonda, saksıda hobi olarak yapıyorum bu işi)
saksıları büyüttüm (domates için 15 lt) yanmış gübre ile toprağı karıştırdım. bir de buharlama sistemini kurabilirsem, soğuk su buharıyla sulama yapmayı düşünüyorum bu sene.
velhasıl çok da uzatmadan yaptığım enzimi henüz bitkilere vermedim. ama içimde güzel olduğuna dair bir his var. yaşayıp göreceğiz.
sevgiler, saygılar.

civanmukti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön