View Single Post
Eski 15-05-2013, 18:13   #5
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Sayin Sagol,
son eklediginiz ve ulasmak istediginiz hedefi anlatan fotograftaki cin karaagaciniz, o hedefe ualstiginiz zaman, Sakakinin "Kayayla ağacı pek bütünleştiremedim" sozunu bir daha dusunecegini ve tekrar yorum ve gorus bildireceginden eminim. tasin yuvarlakligi ile agacin tac yapisinin yuvarlakli gayet guzel uyum icerisinde dusunuyorum.(Sakaki bu son eklediginizi daha gormemis olmali).
Evet, o son fotoğrafı görmemiştim Ali abi ama dürüst olmam gerekirse yine de benim içime halen çok sinmedi, ne yalan diyeyim
Tabii kendi zevkimi ve görüşümü de sn sagol'a ve çalışmalarına verdiğim değerin yanı sıra kendisi samimiyetimi bildiği için rahatça dile getirdim.

Elbette zevkler ve renkler farklı farklı, kimsenin zevki kimseyle aynı olacak diye bir kural yok, beklenemez de zaten. Bonsaide de zevkler ve renkler farklı olacak ki etkileşimli olarak gelişebilelim.

Geçenlerde sn sagol'un 3 gövdeli alıcıma yaptığı öneriden sonra, onun zevkini ve görüş açısını daha çok beğendim ve 3.cü gövdeyi iptal ettim mesela. O bana farklı bir görüş açısı getirmeseydi belki de aynı şekil devam ederdim büyük ihtimal.

Aslında beğenmediğim şey de kaya veya ağaç değil, ikisinin kombinasyonu içime sinmedi sadece; benim zevkime göre konuşacak olsam, yüksekliğinden ötürü o kayayı han kengai tarzı bir ağacım için kullanırdım sanırım. Ağaç geliştikçe belki de senin dediğin gibi daha hoş görünecektir.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön