View Single Post
Eski 15-05-2013, 14:37   #4
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Sayin Sagol,
son eklediginiz ve ulasmak istediginiz hedefi anlatan fotograftaki cin karaagaciniz, o hedefe ualstiginiz zaman, Sakakinin "Kayayla ağacı pek bütünleştiremedim" sozunu bir daha dusunecegini ve tekrar yorum ve gorus bildireceginden eminim. tasin yuvarlakligi ile agacin tac yapisinin yuvarlakli gayet guzel uyum icerisinde dusunuyorum.(Sakaki bu son eklediginizi daha gormemis olmali)

bu calismanizi sergilerken ya da fotograf cekerken, ona bir altlik yapmalisiniz(Sehpa) kucuk ayaciklari olan kontraplaktan yapilmis ve cilalanmis bir altlik agacinizi daha bir gorkemli gosterecektir. Agaciniz altligin sol tarafina yerlestirilip sag tarafta kayanin iki kati buyuklugunde altlik uzerinde bir bosluk birakilmali.

Bir de suna deginmek geregini duydum. Supurge tarzlari duz cikan bir govde uzerinde, govdenin yaklasik 1/3 veya 1/2 basliyan ve her taraftan cikan dallarin supurge gibi bir gorunum almasidir. (daha onceleri tartisma konusu olan bu supurge Turkiyedeki bilinen supurgelere benzemiyor! Joponlarin kullandigi o supurgenin benzeri Kibrista da kullaniliyordu. duz bir deynek uzerine baglanan cali supurgeler.
Degnek asagida supurgesi yukarida olunca adini tarza verdigi agac gibi duran bir supurge)

sizini karaagacinizin tarzi cift govdeli, kivrimli dik tarz olabilir!
Size iyi calismalar diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön