View Single Post
Eski 05-12-2005, 18:58   #79
Cihangir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-04-2005
Mesajlar: 1,017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Euroturc
Selam ormancilar...

Her ne kadar ormanci degilsemde agaclarla ilgiliyimdir...daha once internette "turkiyenin agaclari" **** "turkiyedeki agac turleri" ile ilgili arastirma yaptim ama bir turlu bulamadim...bizim orman muhendisliginde okuyan ogrenciler,onlarin hocalari ne yaparlar acaba...turkiyede hangi tur agac var,isimleri nelerdir..tabi latince isimli...bir arastirma yapinda,millet ormanci gorsun....

siteniz fena diil ama..chat sitesine donmus...agaclarla ilgili bilgiler verinde,herkez faydalansin,yoksa cok chat sitesi var piyasada...

hepinize selamlar
Ben ormancı değilim ama yine de bir iki kelam etmek istedim..

Yaptığınız araştırmada hiçbirşey bulamamış olmanıza şaşırmadım..

"turkiyenin agaclari" diye mi araştırdınız ? Gerçekten mi ? İnanmıyorum !

Eğer kelimeleri doğru yazabilmiş olsaydınız, "Türkiye'nin ağaç türleri" diye google'dan arama yaptığınızda karşınıza ilk sırada Orman Genel Müdürlüğü'nün web sitesi çıkacaktı..

bkz.. http://www.ogm.gov.tr/agaclar.htm

Üstelik tam da sizin aradığınız bilgiler mevcut.. Yazık olmuş emeğinize..

Öncelikle, ülkemizin ismini yabancıların dahi doğru yazması tercihimdir..

Ormancıların görev alanları konusunda bilgi sahibi olmadığınız da ortada.. Eğer, araştırma arıyorsanız, üniversitelerdeki akademisyenlere başvurmalısınız.. Araştırma yapmak, öncelikle akademisyenlerin görevidir.. Sizin mesleğinizi de merak etmedim diyemem.. Araştırmalarınızı görmek, onlardan yararlanmak isterim..

Latince'nin, bilim dünyasında ortak dil olarak kullanılmasına itirazım yok.. Ancak, öncelikli dil olarak kullanmak sizce ne kadar akılcı olur ? Hangi ülke bunu böyle kullanıyor ? Söyler misiniz ?

Bakalım, nasıl kullanıyorlar ?

http://www.bomengids.nl/uk/trees.html

Ben hiç abdominalis'i ağrıyan, osefagus'u yanan kişi duymadım günlük hayatta.. Doktor dahi olsa, kimse bunu bu şekilde ifade etmez ! Öyleyse ben neden binlerce yıllık Çınar'a platanus diyeyim ki ?

Çok yorgunum, beni bekleme kaptan
Seyir defterini başkası yazsın
Platanus'lu kubbeli mavi bir liman
Beni o limana çıkaramazsın
Çok yorgunum, beni bekleme kaptan..

Oldu mu sizce şimdi bu ? Rahmetli Cem KARACA'nın parçası böyle söylenir mi sizce ? Şiirlerimiz ,dilimiz, benliğimiz ? Ne olacak söyler misiniz ?

Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön