View Single Post
Eski 14-05-2013, 19:18   #2
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Üstteki resimlerde görülen tomurcuklar çok şirin, minik ponpon gibi çiçeklere dönüştü. Herşey gayet iyi gidiyordu...ta ki hain beyaz sinek hayatımıza girene kadar. Kendisiyle ilk kez tanıştım ve hala evde bir yerlerde yaşadığını düşünüyorum çünkü ilaç, şu bu, bitmiyor bu namussuzlar, bir bit artık, değil mi? Yok.

Forumda daha önce evde ilaç yapımı konusunu okumuştum ama hiç uygulamak zorunda kalmamıştım. Bu iğrenç hayvanat önce bu güzel çiçeğin yapraklarında su tanecikleri gibi yapışık birşeyler salgılayarak belli etti kendini. Çok telaşlandım. Forumdan birkaç arkadaşıma mesajla konuyu danışıp yardım istedim, sağolsun arkadaşım Dağçiçeği imdadıma yetişti, kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Onun verdiği tariflerden birini denedim, ilk kez yaptığım için de korka korka fısfıs yaptım ama pek faydası olmadı ya da ben beceremedim.

Yaptığım fısfıs neticesinde ve belki de beyaz sineğin verdiği zarardan ötürü resimlerde görülen o büyük yeşil yaprakların hepsi kurudu, kavrulur gibi oldu. Hem bu yaprakları hem de sineğin olduğu yaprakları mümkün mertebe toplamaya çalıştım. Neticede çiçeğim biraz kel kaldı, sadece yeni çıkan küçük yaprakları kaldı üzerinde. Ancak o yaşamaya, ben de onu sulamaya devam ettim. Tabi sonra, onu bir köşede bırakıp ihmal ettim.

Aklım başıma geldiğinde iş işten geçmiş oldu biraz. Bu sinekoğlusinek beyaz sinek, gene üşüşmüş benim vapurdumanıma Adam üs kurmuş resmen. Dedim artık bu böyle olmayacak. Tekrar ev yapımı ilaç denemek istemedim, yaprakları tüylü bir bitki olduğu için belki de iyi gelmiyordur fısfıslama diye düşündüm.

Burada ilgili başlıkta dallarından çelik alarak üretilip üretilemeyeceği bilgisine rastlayamadım, belki de ben göremedim. Çiçeğin gövdesi bir kalem kalınlığında idi. Yukarıda bu gövde bir çatal, Y harfi gibi ikiye ayrılıyordu. Gövdenin toprağa yakın kısımlarında ise, çok küçük ve kısa birkaç dal vardı ve odunsu değildi.

Ben de hem budamaya hem de çelikle çoğaltmayı denemeye karar verdim.

Bu resimlerde gövdenin şeklini, küçük dalları ve hatta kararmış yaprakları görebilirsiniz.

Eklenen Resimler
   
Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön