View Single Post
Eski 13-05-2013, 23:27   #4
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nicholai hel Mesajı Göster
Teşekkürler Sn. Sakaki,

Evet sanırım böyle bir aday yakalamışken onu dik tarza çevirmek, üstteki sıradışı yapıyı heba etmek olacak.
Kesinlikle!


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nicholai hel Mesajı Göster
Yalnız aşılı dal konusunda kararsızım. Çünkü yapılan aşı domat zeytin. Bu türün meyvesi de iri oluyor (şu çekirdeği çıkarılıp içine biber konup dolma yapılan zeytin) yaprakları da aynı şekilde çok uzun ve iri.

Aslında kalın dalı uçurup ince dalı telleyip çevirerek çalışmaya başlanabilir. Ama işte bu tür konusunda şüpheliyim. Yaprak boğumları arası da gördüğüm kadarıyla geniş bir tür.

Belki biraz riske girip aşıyı sökmek, kendi vereceği sürgünleri beklemek ilerisi için daha sağlıklı bir seçim olabilir.

Hatta şimdi aklıma geldi, belki elimdeki diğer delicelerimin birinin üzerinde uygun bir sürgün yetiştirip, sonra eş zamanlı olarak bundaki aşıyı söküp yerine o sürgünü aşılayıp macunlayabilirim. Belki böylece o bölgeden devam etmeyi de garantilemiş olurum. Aşının tutmasına bakar.

Ne dersiniz?
Biraz kafamı karıştırdınız
Şöyle söyleyim: Aşılanan ve bahsettiğiniz türü tanımıyorum, ancak delice olmayan zeytinlerle de yapılmış başarılı bonsai örnekleri var, yaprakları da bayağı küçülüyor yine de!

Ayrıca gövdeyi zaten her zaman elinizde kalacak bir sermaye gibi düşünün; denemekten zarar gelmez bence, hepimiz için de güzel bir deneyim olur. Aksi halde gelecek yeni sürgünlerden bir tanesinin o bölgeden çıkmama olasılığı da var, bunu da göz önünde bulundurun.

Yine de zevk ve karar sizin

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön