View Single Post
Eski 12-05-2013, 00:55   #1139
dağçiçeği
Ağaç Dostu
 
dağçiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-07-2011
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 1,330
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Arkadaşlar hepinizin resimlerindeki gibi bir yılbaşımız olması için ne yapmalıyız?

Bir de şunu merak ediyorum: saksı değişimi için belirli bir ay var mı yoksa istediğimiz zaman değiştirsek olur mu? Bizimki aldığımızdan bu yana (1 yıldan fazla) aynı minik saksıda ve sanırım saksıda da torf var. Yeni saksıya geçirsem toprak karışımı nasıl olmalı? Örneğin normal toprak, kum ve torf karıştırsak uygun olur mu?

Bir de dediğim gibi sizler böyle coşturmak için özel bir şey veriyor musunuz? Kaktüs- sukulent grubuna pek aşina değilim, az sulanması gerektiğini filan bile geç öğrendim açıkçası. Artık direkt güneş alan pencerede değil normal ışık alan bir sehpada duruyor.

Cymbelina cım ben geçen hafta değiştirdim saksısını. Bu kış almıştım ve saksı toprağı torftu. Saksısını değiştirirken kökünü fazla zedelemeden ekmeye çalış Ben bahçe toprağına ektim. Ama kendi saksısı çok küçüktü hiç dokunmadım toprağına.
Bitki bu yaz aldığı besinlerle gelişip güç depolamalı ki kışın çiçek açabilsin. Bu yüzden besin alımı da önemli.Kışa girerken çiçek açması için çayın deminden bazen de kahve ile limon suyu döküyorum. Bunu şöyle hazırlıyorum. Bir bardak suya bir tatlı kaşığı pişmemiş kahve ve iki üç damla limon suyunu karıştırıp bitkime döküyorum. Toprağın üzerinde kalmamalı sinek yapabiliyor. Bunu geçen yıl denedim iyi geldi bol bol çiçek açtı. Ben bir kere verdim bu karışımı ama ne sıklıkla verilmeli bilmiyorum. Kimsenin bitkisinin ölümüne sebep olmak istemem.
Birde soğuk hava ve karanlığın etkiside söz konusu tabii. Bu etkenler daha önceki mesajlarda yazılmış zaten. Her şehirin iklimi değişik olduğu için kesin konuşamıyorum ama ben havalar soğuyana dek balkonda tutuyorum. Bunun zamanını belirlemek zor biraz çünkü ev ortamına alınca bitki şoka girmemeli. Dışarısı aşırı soğuk olursa içeri aldığımızda adapte olamaz.

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön