View Single Post
Eski 11-05-2013, 18:20   #8
FÇetin
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-04-2013
Şehir: BİLECİK
Mesajlar: 9
Ginseng bazen büyümek zor bir bitkidir. Bu 5-10 yıl vadeye kadar sol kökleri iyi olması için kararlılık gerektirir bir bitkidir. Bu risk, sabır, ve uzak bir gelecekte bir göz ile dolu bir iştir en iyi ve en güçlü kökleri hasat 5-10 yıl bekleyen, bir ürün bitki karar kararlı bir bahçıvan.

Uzun bir bitkisel ilaç olarak kullanılan, Ginseng Panax veranda, arka bahçesinde, çok yıllık bahçe veya orman arsa için Orient gizemi getiriyor. Çiçek çarpıcı, bu konuşma parçası özellikle çekici olduğunda gölge ağaçları koru, ya da kayalık bir akışı doğru bir ormanlık yamaç aşağı basamaklı altında kümelendiği.

Ginseng hiçbir şey için bir tonik ve şifa bitki olarak ününü alamadım. Yabani simüle ginseng büyümeye arayışı bir hobi daha fazla olabilir. Bu bizim için sağlıklı şeyler tedavileri sağlamak için Doğa yeteneği iman sahip bir yeniden bağlantı olabilir. Derin ormanda büyüyen, doğal ekili alanın bir bitki değildir. Doğal yaşam içinde büyümek için ağaçları müttefik için, ormana bağlı kalmaktır.

Bu gölgeli çevre ve bir saksı içinde ginseng büyümeye koşulları yeniden, ya da bahçesinde veya bahçede mükemmel bir yer bulabilirsiniz. Evinizde güzel bir ormanda varsa (vahşi simüle bakınız) bir ürün düşünebilirsiniz.

Size yollayabilirsiniz tabakalı tohumu . Ginseng tohumları sadece iki yıl doğal depolama (tabakalı tohum) sonra filiz olur.

Birçok millet iki ya da üç yaşındaki tüm kökleri (ginseng kökü bölümlere / rootlets kesilebilir altınmühür kök aksine, büyümeye bütün kalmalıdır) olan bizim kökleri tercih ederim. Biz büyümeye yön göndermek, yapmanız gereken tek şey onları ne zaman bitki için hazır edilir.

Bu ilkbahar ve sonbaharda rootlets nakli için en iyisidir. Onlar tomurcuk başlar hemen önce genellikle Mart ve Nisan. Çilek düşmüş sonra sonbaharda da iyi bir zaman olabilir. Tüm nakli işlemler sırasında kök rahatsız etmemek için özen, ince kök tutun. Sonbaharda bu bitki ve baharda gelir kadar yalnız bırakın.

Ginseng yüzde 80 gölge gelişmek için gerektirir ve bir derin ve zengin tınlı toprak tercih ediyor. Organik humus iyi çalışıyor. Aynı zamanda iyi bir drenaj gerektirir.

Wild-Simüle Yöntemi

Vahşi simüle adlı bir yöntem mantar spreyleri ve pahalı tesis maliyeti olmadan ginseng büyümeye kullanılabilir. Gerçek vahşi simüle kökleri için ödenen fiyat vahşi kökleri bu yaklaşım. Bu gerçekten onları ayırt etmek bir uzman alır.

Ginseng ekimi ürün çalıntı ya da kemirgenler tarafından yenebilir risklidir. Seçilen sitesi doğru olmayabilir. Bitki hastalıkları kesinlikle meydana gelecektir. Doğru koşullar bulunabilir eğer Öte yandan, vahşi simüle ekimi ek gelir sağlayabilir ve orman ile uyum içinde olan bir tarım şekli bize maruz. Bu tamamen doğal bir süreçtir.

İlk adım yer seçimi olduğunu. Uygun toprak ve nem koşulları genellikle kuzey ya da doğu en az yüzde 75 gölge gölgelik bakan yamaçları ile ilişkilidir. Bu bahsediyoruz yoğun tondur. En iyi gölge gibi Kavak ve Oaks gibi köklü, yaprak döken ağaçlar tarafından sağlanmaktadır. Ginseng nemli bir iyi drene toprak iyi yetişir. Bu bir çelişkidir, ancak bu topraklar mevcut. Ginseng başarılı büyümenin en sık bu tür Jack-in-the-Minber, Bloodroot, Süleyman'ın Mührü ve eğrelti otları gibi otsu ormanlık bitkiler başarılı olan siteleri oluşur. Hiçbir otsu bitkiler orman katta büyüyor ise, ginseng muhtemelen orada büyümek değildir. Mükemmel toprak drenaj gerekli ve bataklık ya da killi toprak kaçınılmalıdır.

Ağaçlar yapraklarını dökmeden zaman vahşi-simüle yöntemde, tabakalı ginseng tohum sonbaharda dikilir. Bazı yerlerde, çalılar temizlenmesi gerekli olacaktır. Site yeterince gölgeli ise, rekabetçi ot büyüme büyük bir olmamalıdır. Yabancı otların yoğun yamalar önlemek ve mantar hastalığın yayılmasını azaltmak için mümkün olduğunca az site rahatsız. Sadece tabakalı tohum dikilecek önerilir. Kum yerleştirilir Taze hasat tohum 'yeşil tohum' olarak bilinir. Tabakalı tohum ekim tohum çok kısa bir süre (gibi doğal koşullarda 18 ay aksine) ve sağkalım oranları için sadece savunmasız olduğu anlamına gelir çok daha fazladır.


Vahşi simüle ginseng bitki için tek yapmanız gereken araçları bir komisyon ve bahçe çapa vardır. Beş metre genişliğinde ve en fazla elli metre uzunluğunda olan genel tanımlı yatak bitkilerin tohumları için iyi bir fikirdir. Yataklar. Üç ayak yürüyüş yolları ile ayrılabilir yatak yamaç aşağı yukarı çalıştırın ve gereken bitkilerin etrafında daha iyi hava ve su drenajı için yamaç boyunca yerine. Uzak sağ aşağı humus için yataktan orman katta komisyon yaprakları. Çapa kullanarak, ayrı yatağın uzunluğu aşağı tüm yol üç oluklar dar 18 inç yapmak. Her karık üç inç ayrı, elle tohum bitki. Bir ons hakkında ya da 500 tohum beş metre genişliğinde ve elli metre uzunluğunda bir yatakta bu aralıklarla oluklar bitki üç için gerekli olacaktır.

Humus 1 1/2 inç ile tohum kapağı. Dikimden sonra, dikkatli bir şekilde tohum etrafında toprak firmaya her satır istifa. Dikim, komisyon bir inç bitirmek için malç olarak yatak üzerinde geri bırakır. Yağmur fırtınaları bir çift sonra hiç kimse herhangi bir dikim meydana geldiğini tespit etmek mümkün olacak. Site tamamen doğal bakmak gerekir.

Tabakalı tohum önümüzdeki bahar çimlenir. Bitkiler bir inç boyunda bir kök üzerinde üç küçük çilek yaprakları gibi görünür. Tohumların bazı çimlenme olmaz, ve bazı kemirgenler tarafından yemiş olacak. Önümüzdeki yedi yıl boyunca, her yatakta bitki nüfus çeşitli doğal güçler tarafından her yıl azalacaktır. Nihai tek büyük olasılıkla yabani ginseng bitkilerin bir ince, sağlıklı nüfus olacaktır. yabani simüle yöntemde, dikimden sonra, az ya da hiçbir çalışma 7-10 yıl sonra hasat kadar gereklidir. Ginseng bitki doğanın insafına bırakılmıştır. Yabancı otlar su ve besin için bitki ile yarışacak, bitkiler ancak yetiştirilen toprakta büyümeye mücadele edecek. Bu stresli koşullar sonunda hasat edilir köklerinin vahşi görünüme neden. Kökleri diğer arazi bitkileri ile karışmış olduğu kökleri kazma zordur. Hasat kökleri gölgede hava kurutulmalıdır.


Yarım dönümlük tohum 10 kilo gerektirecektir ve 0 ile 6 ila 10 yıl içinde kurutulmuş kök 200 kilo her yerde verecektir.

Büyük tehdit hırsızlık ve bitkileri insanlar yabani ginseng kazmak alanlarda yetiştirilen edilmemelidir. Bu kontrollü karada bitki ve işletme ile ilgili sessiz tutmak en iyisidir. En ginseng avcılar arama da ürün güvende tutmak için iyi bir yoldur dağlardan uzak ginseng Büyüyen. Birisi karşıya gelebilir ama muhtemelen ne olduğunu bilemeyiz.

Ginseng için ideal yetişme koşulları onlar dağlarda olduğundan daha alçak bölgelerde bulmak daha zordur. En ormanlık alanda ölü örtü gelişmek için ginseng için yaz aylarında çok sıcak ve kurudur. (Nemli ortamlarda ginseng büyümeye yerlerde, iyi, değilse mükemmel olduğu bulunabilir.) Soğutucu toprak Küçük cepler bir akarsu veya nehir üzerinde bir kuzeye bakan yamaçta çok sık bulunabilir. Doğru koşullar ile birçok toprak sahipleri başarılı dağların iyi ginseng dışında büyüyor.

Tabakalı Ginseng Tohum
Biz bitkilerin hasat ve tohum toplamak ve sonra bir yıl boyunca nemli kum tohum koydu. Bu işlem embriyo gelişir ve büyür ise yırtıcı ve anne doğadan tohum korunmasına yardımcı olur. Bir yıl sonra bu özel tohum kutuları tohum kaldırmak ve dikilecek hazırdır. Tabakalı tohum sonbahar boyunca ve erken ilkbahar (Mart ile Eylül) içine dikilmelidir. Tohumlar ilkbaharda filiz.

FÇetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön