View Single Post
Eski 11-05-2013, 12:27   #17
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,598
Ben de Mustafa kardeşimiz nerelere kayboldu diye merak ediyordum. Final sınavları başlayıp, dersler başını aştığı için görünmez oldu demiştim ama nahoş bir olay yüzündenmiş.

Her neyse, kafana takma Mustafa kardeşim. Gelmiş geçmiş olsun. Gelen mala gelsin. Çalışmalarına kaldığın yerden devam ettiğini gördüm ve çok sevindim. Umarım bundan sonra planladığın gibi gider herşey.

Gördüğüm kadarıyla boruları perlitle doldurmuşsun. Sulama düzenin nasıl? Borularda drenaj var mı? Drenaj yoksa fazla sulamamaya dikkat et, zira perlit çok nem tutar ve bitkilerin kökleri oksijensiz kalıp çürüyebilir.

Lalelerine gelince; onlar için üzülme çünkü onlar mevsimlik bitki. Dolayısıyla, bu yılki görevlerini yerine getirip bir sonraki yıla hazırlanmak üzere köşelerine çekildiler. Bundan sonra yapacağın iş, laleleri yeşillikleri kuruyuncaya kadar düzenli olarak sulamak.

Bu sayede soğanlar beslenecek ve gelecek seneye daha güçlü bir şekilde girecek. Yeşillikler kuruyunca en dibinden temiz bir makasla kesip soğanları ister oldukları yerde, istersen topraktan çıkarıp kuru ve karanlık bir yerde gelecek yıla kadar saklayabilirsin. Ben yerlerinden hiç çıkarmadan kaldırıyorum ve bitkilerim sonraki sene zamanı gelince güzel güzel açmaya devam ediyor.

Gelişmeleri düzenli olarak paylaşmaya çalışırsan, bir hata ya da aksilik olduğu takdirde erkenden uyarma şansımız olur.

Başarılar dilerim.


Düzenleyen malbman : 11-05-2013 saat 12:28 Neden: Yazım hatası
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön