View Single Post
Eski 07-05-2013, 08:58   #1875
sagol
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Teşekkürler Hasan Ali Bey,

Kitap gelirse bakmak isterim. O konudaki en iyi kitap olduğu söyleniyor. Zaten yapanlar genelde bu tekniğe göre yapıyorlar, özet şeklinde bilgi aldım ona göre yapıyorum. Bir Amerikalı da başka bir teknik geliştirmiş ama başkaları tarafından beğenilmediğini söylüyor. Toprakta kök kısmında 3-4 cm çapa ulaştırabildiğim kasımpatılarım oluyor, geçen yıl birkaç tanesinin gövdesini 1.5 cm çapında 70-80 cm kadar geliştirebildim. Saksı ve kayada bu kadar geliştiremem ama sonbaharda ilk sonuçları alırım.

İyi çalışmalar dilerim..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana Mesajı Göster
Güven Bey ,

Ben de birara bayağı bir ilgilenmiştim Kasımpatılarla , hatta bu kitabı amazon.com'un 2. el bölümünden sipairş ettim, tabi ikinci el olduğundan eşya niteliğine girdiğinden gönderim yapamıyorlar, ben de bir arkadaş üzerinden göndertmek istedim, 6 ay oldu hala gelmedi, sanırım kitabı hacıladılar. Aklımda hala , bulursam bu kitaptan alacağım mutlaka , bilgileri burdan sağlarız.

Kitabın linki : The art of the chrysanthemum;: Japanese techniques for creating bonsai, cascades, giants and other potted styles: Tameji Nakajima, H. Carl Young: Amazon.com: Books

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön