View Single Post
Eski 05-05-2013, 22:56   #52
mumunal
Ağaçsever
 
mumunal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 70
Yoğurt mayalama (Karınca Yumurtası ile)

Bazı yemeklerin yanında olmazsa olmaz, hem lezzet katar hem de yemeğin boğazdan aşağıya kolay inmesini sağlar ev yoğurdu. Ya faydaları...
Peki ya hazır yoğurtlar... yanında bir içeceğe ihtiyaç duyarsınız, adamın ağzına dolanır inmez bir türlü aşağıya yapışır adeta boğaza.
  • Karıncaların yuvalarından çıkardığı toprak
  • Karınca yumurtası
  • Olgunlaşmamış keçiboynuzu (harnup)
kullanarak uzun zaman önce başladığım yoğurt mayalama çalışmalarını nihayet tamamladım.

Karıncaların yuvalarından çıkardığı toprakla ilk deneme olmasına rağmen sonuç oldukça başarılıydı. Ama resimleri maalesef yok. Karıncaların yuvalarından çıkardığı bir çorba kaşığı kadar taze toprağı bir su bardağı ılık süt içine bıraktım. Mayalanma oda sıcaklığında 3 gün sürdü. Henüz tadına bakmadan toprak bulaşmamış taraflarından bir miktar mayalık almak suretiyle tekrar mayaladım bu yaklaşık 6 saat kadar sürdü.

Name:  1.jpg
Views: 5653
Size:  53.8 KB
Karınca yumurtası bulmak kadar, onları karıncalardan almak da uğraştırıcı.


Name:  2.jpg
Views: 3512
Size:  58.6 KB
Bulduğum yumurtalar arasında içerisinde karınca oluşumu başlamamış olanları kullandım.

Name:  3.jpg
Views: 2372
Size:  34.2 KB
Yumurtaları bir bardak ılık süt içerisine bıraktım. Sütün yumurtalara tamamen temas etmesini sağlamak için bir kürdan yardımıyla hafifçe karıştırdım.

Name:  4.jpg
Views: 2458
Size:  46.7 KB
Sıcaklığını mayalanma sıcaklığında tutmaya yardımcı olmak için içinde takriben aynı ısıda su bulunan bir başka kaba koydum. Üzerini kapattım.

Name:  5.jpg
Views: 2207
Size:  31.2 KB
Bu kabı bir ısı kaynağına yakın yerde muhafaza ettim. ikinci günün sonunda kontrol ettiğimde mayalanmanın tamamlandığı gördüm.


Düzenleyen mumunal : 05-05-2013 saat 23:20 Neden: cümle düşüklüğü
mumunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön