View Single Post
Eski 04-05-2013, 13:25   #12
simetri
Ağaçsever
 
simetri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 95
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi korucak Mesajı Göster
Yapılacak işler: çatı aktarımı, toprak zeminin beton ile tesviyesi, su ve elektrik tesisatının döşenmesi, evin içine banyo ve tuvalet yapılması, odalardan birinin mutfak haline çevrilmesi, duvarların içten ve dıştan kerpiç ile sıvanması, fosseptik çukuru açilması, kapı ve pencerelerin yenilenmesi/elden geçmesi;

Şu sıralarda evin çatısı aktarılıyor ve daha önce kapatılmış olan bacalar yeniden örülüyor. Çatı tahtalarının çürüyenleri değişecek,kırık kiremitler yenilenecek, kiremit altına membran serilecek. Söylendiğine göre kiremit altı örtüsü serilince çatıya fare gelmiyormuş. Bir başka söylem de çatıda sansarların dolaşıp kiremitleri kırdığı... (Artık hangisi doğru önümüzdeki kış anlarız herhalde.)
Ne yazık ki; ben inşaat mühendisi ya da duvar ustası değilim, elektrik ve su tesisatından da anlamam. Ama çok okur ve araştırırım, işi bilen insanları da dinlerim. Bu yüzden konu ile ilgili deneyimi olan ve paylaşmak isteyen arkadaşların fikir ve düşüncelerini, eğer lütfederler ise, memnuniyetle okumak isterim.
Bana kalırsa tamiri yenisinden pahalıya gelecek. Eğer eviniz 2 katlı ise bence yıkıp, kerpiç görünümlü betonarme veya prefabrik olarak yeniden inşaa etmek daha akılcı gibi geliyor.

Taktir gene sizin.

simetri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön