View Single Post
Eski 07-06-2007, 14:55   #15
nartsawa
-
 
Giriş Tarihi: 08-03-2007
Şehir: -
Mesajlar: 95
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Faruk Tuzcuoglu Mesajı Göster
Merhaba Faruk bey merhaba bambu grubu..
Bambu konusu da sanırım birçok bitki türü gibi ülkemizde yetiştirilebilecek iken göz ardı edilen türler içerisinde, ben karadeniz kıyısında Abhazya da ve ayrıca Rusya Federasyonu nun Soçi kentinde de bambu yetiştirildiğini ve çok çeşitli amaçlarla (hediyelik eşya üretimi, dekoratif amaçlı kullanımlar,turistik yapılarda kullanım, filizlerinden yapılan çok güzel yiyecekler vs vs..) kullanıldıgını gördüm. Sadece bambu değil ülkemizde çok az bilinen veya hak ettiği kadar tanınmayan ancak ülkemizdeki mevcut çeşitli iklim, coğrafya, toprak yapısı ve diğer şartlara kolaylıkla uyum sağlayabilecek türlerle ilgili çabalara destek vermek istiyorum.
Bu internet sitesini de bu türlerden birisi olan feijoa nın neden Türkiye'de de yetiştirilmediği üretilmediği araştırıken buldum.
Ülkemizde malesef bazı konular tamamen şahsi çabalarla yürütülmek zorunda bırakılıyor.Şu an için bambu konusunda çok fazla destek olamasamda yukarıdaki linkte gösterilen ve ülkemizin önemli bir bölümünü bambu yetiştirilebilir bölgeler olarak belirten grafikten hareketle beni bahsettiğim yerlerde yetişen bambunun uygun türlerinin ülkemizde umulanın da ötesinde başarı ile yetiştirilebileceğini düşünüyorum.
bambu yetiştirebilecek bir yer edinebildiğim zaman sizin sayın todor ve cemal. S in peşinizde olacagım
şimdilik sizin ve konu hakkında bilgisi olanların verdikleri bilgileri dinlemekte ve bilgi kaynaklarımı düzenli ve güncel tutmaktayım.
kolay gelsin..

nartsawa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön