View Single Post
Eski 29-04-2013, 11:57   #19
saslans
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-11-2009
Şehir: ist
Mesajlar: 7
Sn Mrduran,
Kapsamlı açıklamalarınız tereddüte hiç yer bırakmıyor, çok teşekkürler.
Sizinde bahsettiğiniz gibi reçel işi gerçekten matematik gibidir.

Bana göre reçel yapımı; " Malzeme, pişme süresi, ısı derecesi, şeker / su / malzeme oranı, limonun kullanımı ilaveten tüm bunların gerektiği gibi harmonizasyonu ile ortaya çıkan sonuçtur ki bu aşamada tecrübe çok çok önemlidir bu nedenle yorumsuz verilen tarifler uygulamada yetersiz kalmaktadır.
Sizin cevabınız gelene kadar bekledim yenisi yapmak için, umarım bu sitede
ilgilenen herkes için faydalı olmuştur.

İlk denemem tam da sizin dediğiniz gibi oldu, kestane şekeri gibi ) ! ama sonuctan emin olamadığım için dogru yolda oldugumu bilmek için teyide ihtiyacım vardı, ayrıca ben zaten bir kaç damla limon da kullanmıştım.

Eşinize sevgi ve saygılarımı iletiniz lütfen,
Kendinize iyi bakın, güzel bir ilkbahar & yaz sezonu diliyorum size,

saslans Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön