View Single Post
Eski 29-04-2013, 08:26   #27
prıtt
Ağaç Dostu
 
prıtt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi korucak Mesajı Göster
Merhabalar, aranıza yeni katılmış üyeyim. Birkaç ay önce 2 katlı bir kerpiç ev aldım. Buralardan gidip orada yaşamak niyetindeyim. Zemini sıkıştırılmış toprak olan evin zeminini biraz (20-25 cm kadar) sıyırıp beton döksem doğru olur mu?
Ayrıca dış yüzeyin kerpiç görüntüsünü bozmadan ve kireç sıva/boya yapmadan yağmurdan korumak nasıl mümkün olabilir? Fikirlerinizi alabilirsem mutlu olurum...
Sn. korucak,

Kerpiç evinizin resminide paylaşmış olsaydınız keşke.

Zeminini sıyırarak Beton döksem demişsiniz. Bence bu tarz yapılarda zeminin beton tesfiyesinin yapılması gerekiyor. Bizim Evimizin altıda beton daha önceden toprak zemin iken fare sıkıntısı yaşıyorduk fakat beton tesfiye yaptıktan sonra bu sıkıntımız kalmadı.

Dışarıdan sıva(Samanlı Çamurla yapılan) yaptırmanız gerektiğini düşünüyorum ve bunun üzerine kireç vb. işlem yapabilirsiniz. Ayrıca kireç badananın(beyaz rengin) sıcaktan koruduğu ve sağlıklı olduğu söylenmektedir bu şekilde yazları daha serin ve sağlıklı geçirebilirsiniz. Ama sıva yapılmaz ise yapmurda kerpiçleriniz belirli bir zaman sonra yavaş yavaş erimeye başlayacaktır.

Saygılar.

prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön