Konu: Hurma
View Single Post
Eski 25-04-2013, 19:35   #77
drekt
Yeni Üye
 
drekt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-04-2013
Şehir: RİZE
Mesajlar: 12
Bildiğim kadarıyla hurma ağacı magnezyum,çinko,manganez türevli besin istiyor . Ayrıca 8 sene demişsiniz her sene düzenli olarak en alt dalları budamalısınız ki ağacınız uzasın.

Bitkinin tam tepe noktasının ortasında gumman denilen bir bölge vardır ,ağaç buradan boy atar ve kesinlikle çok hassastır ve zarar görmemesı gerekir. Budama zamanına gelince yeni filizi gördüğünüz anda budayınız.

Yaprak budaması düzgün simetrik olmalıdır. Ağacın yaşını da bu belirler.

su verirken kesinlikle soğuk su vermeyin ılık su verin 5-6 derece altında su görürse kendini öldürüyor.

Yaprakları bağlamışsınız . az önce bahsettiğim bölgenin gelişimini önlersiniz zaten düzenli budamada yapraklar kendini toplar ve büyüdükçe kendilerini salarlar . Yine başka bir önemli nokta yaprakların başka bir şeye temas etmemelidir . Temas halinde ağaç gelişmek için yerim yok bilincine girer ve gelişmez.

Güneşe fazla maruz kalırsa kökler gelişir ve yapraklar kısa kalır.Güneşten mahrum ederseniz sağlığını kaybedip ölmesine yol acar. Pek nazlı bir ağaçtır.

Tohumdan yetiştirmek pek verimli değildir .Kendi filizinden yavru yetiştirilir ve anne ağacın yanına dikilir. Meyve verebilmesi içinde dölleme gerekir.

drekt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön