Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum
Fidanlarınız büyüyüp aşı zamanına geldiğinde, tavsiyem;
mevcut yöredeki ceviz çeşitlerinin her birinden birer adet meyvesini alıp,
tat, koku ve lezzet yönünden en beğendiğiniz çeşide yönelmenizdir.
Belki hiç aşı yapmaya gerek kalmayacaktır!
Çetin ceviz, yerli kalın kabuklu ceviz tabir ettiğimiz cevizlerin
damak lezzeti diğerlerinden çok çok önde,bana göre..
Size göre ?
|
Yerli cevizlerimiz lezzetli. Ama pek pazarda talep görmüyor.Genellikle fidancılar tarafından ucuz fiyattan kapatıyorlar .
Örneğin çetin cevizi ben üç liraya aldım .Kalın kabuklu yerli cevizi beş lira.
Büyük şehirlerde çerezcilerde ithal cevizler onbeş, yirmi liraya satılıyor .
Tarlanın bir bölümüne chandler cevizi dikmiştim . Bu bölüme başka ceviz dikmedim. Kuruyanların yerine Yine aynı cins dikmeyi düşünüyorum.
Çok araştırmadım .
Çevrede bulunan verimli ve beğenilen cevizlerden örnekler toplayıp tarlanın boş kalan bölümüne dikmek ,önümüzdeki yıl için olabilir.