View Single Post
Eski 17-04-2013, 20:57   #5
c.cakir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2013
Şehir: Ankara-Konya
Mesajlar: 100
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alonesmaug Mesajı Göster
Cinsini yazmadım çünkü tam emin değilim.Kırma bir balık olduğunu biliyorum.Jaguar ciklet ile başka bi ciklet türünün kırması.
Balığınız Green Terror . Ülkemizde hobiciler ve akvaryumcular bu balığa Aqua derler. Amerika balığı. Yani serti sever. Haftada bir 3-4 litre musluk suyunu hiç ısıtmadan eklerseniz iyi olur. Bu balık başa beladır onuda söyliyeyim. İsmini de tam yerinde seçmişsiniz hatta.

Benim aqua lardan birisi (ozamanlar 15 -18 cm di) vatozu yedi. Vatozun zehirli dikenlerinden kendisi de öldü. 2. aqua tek kalınca yanına bir dişi koydum eş tutmadı kavga çıktı. Sonra gittim dişiyi değiştirdim sonunda oldu. Aradan 3 hafta geçti akvaryumun köşesini sıvamışlar (yumurtayla.) binlerce bit büyüklüğünde yumurta. (Kırmızıya yakın bir rengi var yumurtasının. Eğer beyazlaşırsa yumurtalar mantar bağlamış demektir ümit yok.)

Bu yumurtalar açıldığında ben suyun arkasını göremez haldeydim. Sonra yaklaşık 80-100 adedini büyütebildim ve dağıttım bütün yavruları. Aradan 1 buçuk ay geçti yine yumurta bıraktı. Sonra tekrar tekrar derken artık ne bakacak yerim ne de sabrım vardı Balıkları ayırınca strese girdiler ben de tekrar birleştirip hediye ettim. Sana tavsiyem sakın yanına aqua koyma baş edemezsin.

c.cakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön