View Single Post
Eski 17-04-2013, 12:33   #121
loveforlife
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Bahce ve balkonlarda gezmenin, bir faydasını daha gördüm bu gün sayende.

Bu sayfalar insanları birbirine yaklaştırdığı kadar, bilgi de sunuyor. Bu bitkiyi, gecen yılki Ankara toplantısında, çiçeğini ve yaprak rengini sevdiğim için almıştım.
Senden öğrendiğim, güneş sevdiğ. Oysa ben, onu küpelerle dikivermiştim büyükçe bir saksıya ve sadece sabah güneşi ceee diyor. Ona rağmen sarkmış dalları yerlerde sürünüyor.

Hava açar acmaz sarkan bir saksıya alıp güneşe atayım da, sana teşekkür etsin garibim.

Yeğenine bayıldığımı söylemeden geçemiyeceğim. Sevgisi daim olsun inşllahh.

Sunduğun güzellikler için, sana ayrıca teşekkürler. Sevgin, her bir karende bizlere yansıyor.

Kal sağlıcakla, şimdilik kaçıyorum
Sevgili Cemo,

Lotus berthelotii gerçekten özel bir türmüş. Bende onunla karşılaştığım için çok mutlu oldum. Kanarya Adaları'nın endemik bitki örtüsünden. Ancak türü yok olmaya yüz tutmuş bitkiler arasında gösteriliyor. Bunun nedeni ise doğada yaşanan bir kısırdöngüBu çiçeğin tozlaşmasında Kanarya Adaları Çıvgını ( Phylloscopus canariensis ) adı verilen kuş türü etkin rol oynuyor. Ne yazık ki bu kuş türünün azalması da bitkinin geleceğini tehlikeye sokuyor.

Pekiyi, nasıl bakalım çiçeğimize? Bir kere güneş ışığı bol olmalı. Yabancı kaynaklar en az 6-8 saat güneş alması gerektiğini söylüyor. Bahar ve yaz aylarında nemli tutulan toprağın, sonbahar ve kışın kurumasına izin vermek gerekir. Toprağı kurumadan sulamayacağız yani. Dondan korumak için içeri alacağımız saksılara vereceğimiz suyun da ılık olması gerekiyor. Dış mekanda yer örtücü olarak kullanılanların da köklerine malçlama yapılması öneriliyor.

İlkbahardan sonbahara kadar iki haftada bir suda eriyen gübre verilmesi öneriliyor. Bunun yerine uzun salınımlı gübre ile baharda bir kez gübrelemek de mümkün.

Toprak konusunda ise drenajın iyi olması çok önemli. Saksıda kullanılacaksa, bahçe toprağının yarı yarıya perlitle karıştırılması öneriliyor. Killi, tınlı, kumlu topraklarda yetişebiliyor.

Umarım bu bilgilerden sonra bana daha çok teşekkür ederi papağan gagan

Yeğenim için söylediğin iyi dilekler için çok teşekkür ederim.

Her zaman beklerim, sevgi ve selam ile...

Düzenleyen loveforlife : 17-04-2013 saat 18:27
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön