View Single Post
Eski 16-04-2013, 00:28   #121
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Hali hazırda tüm dünya toplumlarını doğrudan ilgilendiren şey, insan ve hayvan yiyecek zincirine sokulmuş, dünyada belki de artık en önemli politik güç olan, yeni işgal ve teslim alma aracı olarak kullanılan, dünya devletlerinin yanısıra doğrudan toplumlara karşı adeta bir savaş şeklinde kabul ettirilmeye çalışılan, ot öldürücü ilaca dayanıklı (glyphosate resistant) ve böceklere dayanıklı (bt-toxin) genetiği değiştirilmiş mısır, soya, kanola, pamuk, şeker pancarı, patates ve pirinci, dolayısıyla toplumların beslenmesini tekeli altına alıp gıdaya hakim olunması süreci. Bunun "bilim" ile çok ilgisi yok, bilimin hangi amaçlar için kullanıldığı ile ilgisi var.

Bu süreç, hakim sistemin kural ve bağlantıları ile yürüyor. Kurallar doğayı, mevcut türleri, toplumları ve toplumun sağlıklı olup olmamasını dikkate almıyor. Tek motivasyon bu yolla maksimum kâr elde edilip bir kaç tane şirkette toplanmasının yanısıra diğer ülkeler üzerinde hakimiyet aracı olacak şekilde politik bir güç olarak kullanılmasından ibaret. Aynı kurallar, bir kaç şirket ve devletin kendi toplumunu gözetmesini dahi göz artı ediyor.

Şimdiye kadar sadece yukarıda anılan GDO'lu bitkiler ve bunlardan üretilen gıdanın yetiştirilmesi ve tüketilmesiyle önemli çevre ve toplumları etkileyen sağlık problemleri ortaya çıktı.

Şirketlerin inkârlarına rağmen bu güne kadar gerçekleşenler, biyoçeşitliliği etkileyecek boyutta endemik veya yabani çeşitlerin genetik kirliliği, iddia edilenin aksine çok daha fazla zehirli pestisit kullanımı, GDO'lu olmayan çeşitlerin de kirletilmesi, direnç geliştiren süper yabani otların ortaya çıkması, bt-toxinden etkilenmeyen süper böceklerin üremesi (ki, organik tarımın en önemli biyolojik mücadele araçlarından biri de kaybedilmiş oluyor böylece).

Şirket, devlet ve devlet organları arasındaki ilişkiler ve etkileşimler, ilgili mevzuat boşluk bırakmayacak şekilde kurulmuş. Yeri geldiğinde, çıkarlarına uymayan araştırmalara girişenleri, sonuç açıklayanları el altından etkisizleştirecek, kredisizleştirecek görünmeyen ilişkileri, hatta doğrudan devletleri kontrol altına alıp yaptırım uygulayacak düzenleri de kurmuşlar.

Toplumları bilgisizleştirip ne yaptığını bilmeyen kalabalıklar haline sokmak için tüketilen gıdanın GDO içeriğini gizlemek, şirketlerin sponsor olup izin vermedikleri araştırmaları yaptırmamak, GDO tüketmenin toplumdaki kronik hastalıklar üzerinde etkisini ölçmeye yarayacak her şeyi engellemek ve bunun için her yolun mübah olduğu bir süreç yaşanıyor.

Buna rağmen yapılabilen tek tük araştırmalarda dahi bu güne kadar ortaya çıkan ve toplumların sağlığını olumsuz etkilediği belirlenen sonuçlar mevcut.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön