View Single Post
Eski 15-04-2013, 15:37   #190
mesutcan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2010
Şehir: Isparta
Mesajlar: 150
Herkese merhabalar;

Foruma girmeyeli çok olmuş. Mesaj yazan değerli arkadaşları cevapsız bıraktığım için üzgünüm.

Sayın Nazlı_N92 merhaba;

Bu fıskiyelere Pop-up sprinkler deniyor. Bunlar da kendi aralarında ikiye ayrılıyor. Spreyler; şemsiye misali ayarlanan yöne doğru sürekli spreyleme yapar. Rotorlar ise ayarlandıkları yönü sağa sola tarama yoluyla sularlar.

Sprey sprinkler daha uygun fiyatlı çözümler diye biliyorum. Benim bahçemde de sprey kullandım. Önceki sayfalarda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Bir sprey sprinkler gövdesi 4 TL civarında. Ucunda yönü ve uzaklığı tayin eden nozzle ise 1,50 TL'ye bulunabiliyor. Altındaki dirseğini de işin içine katarsak 8 - 8 TL'ye gelir maliyeti. Ancak bunun hortumu, Te'leri, dirsekleri, otomatik yapılmak isteniyorsa selenoid vanaları, kontrol ünitesiyle komple bakılmalı maliyetine. Benim harcadığımı sorarsanız toplam 500 TL tuttu. Buna tüm spreyler, tüm malzeme, kontrol ünitesi ve selenoid vanalar dahil. Benim işçilik karın tokluğuna, o ayrı.

Sayın Zuhaleyna merhabalar;

Kafa motorunun kendi süngeri bu konuda iyi bir yardımcı oldu. Ancak nedense bir süre sonra içindeki plastik pervane eridi ve motor çöpe gitti. Ben de daha iki gün önce bir dalgıç pompa aldım. Kafa motoruyla bu iş olmayacak. 270 kWh enerji çekiyor kendileri. Dev bir televizyondan daha fazla. Bakalım ne kadar katlanırım elektrik faturasına.

Sayın Erolemre merhabalar;

Şu an havuz yemyeşil. Dün 4 balık sayabildim. Henüz tam uyanamadılar. Yavaş hareket ediyorlar ve mümkün olduğu kadar yüzeye gelmiyorlar. Havuz da çok kirli olduğu için onları seçemiyorum. Dün filitre düzenini tamamen değiştirdim. Yeni elyaf ve sünger koydum. Dalgıç pompanın gücüyle inşallah kısa zamanda temizlenir diye umuyorum. Balıklar avcumun içi kadar geniş bir gövdeye sahip olmuşlar. Çok hoşuma gitti. 200 - 300 gram kadar olduklarını tahmin ediyorum. İnşallah büyümeye devam ederler.

Sayın Bukalemune merhabalar;

Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. İnşallah sizin havuzunuz çok daha güzel olur. Benim hala içime sinmiyor. İki büyük problem var. Birincisi, taş izlenimi verememek. Bu nedenle de yapısal güzellik kazandıramamak. Burada lazım olan tek şey para. İyi bir usta ile bu çözülebiliyor. İkincisi de temizliğini sağlayamamak. Bunun için zaman dışında diğer gerekli her şeye sahibim ama ne yazık ki çok yoğun iş temposu, havuzumla ilgilenmemi engelliyor. Allah'tan sulama sistemi var da çimlerimi de öldürmüyorum. Ölmüyorlar ama sürünüyorlar.

Sonbaharda yaptırdığım kanalizasyon borusu değişikliğiyle çimlerim mahvolmuştu. Hafta sonu yarısını tamir ettim. 1 Kg tamir çimi yetmeyecek gibi. Bu güzel yağmurlu günlerde kalanını da tamir edip tekrar tüm bahçeyi yeşil görmek istiyorum. İnşallah yapabilirim.

Tüm okuyanlara, yazanlara sevgiler, saygılar.

mesutcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön