Bonsai topragi olrak kedi kumu baslikli makelyi okudukan sonra bunun icin bir arastirma yaptim! Bazi merketlerde kedi kumlarinin yanlarina incelemeniz icin acik halleri bulunuyor.Bunlari bir cogundan ornekler alip islattim kuruttum ve yine bir cogunun yanmamis kil oldugunu e hemen camurlastigini gordum.
Fakat CARLI markali bir kedi kumu vardi, bu yanmis kil ve kaya parcalarindan olusuyor.Islatildiginda formunu kaybetmedigi gibi kuruduguda da kirilgan ozellige sahip olmuyor. Fakat mutlaka elemek gerekiyor iclerinde toz parcalarina yakin buyuklukte ok fazla parca var, eledikten sonra ancak kullanilabilir.
Ben yaklasik
yuzde 15-20 oraninda torfa karistirdiktan sonra kullandim ve gayet guzel sonuc aldim.Fakat saksinin su tahliye deliklerini kapatmamasi icin en alta birkac volkanik kaya ve cakil taslarinin yerlestirip kok baglamak icin gerekli teli saksinin yanlarindan cikarip, kayalarin ustlerinede gozenekleri cok cok kucuk kumas parcasi (esarp gibi) yerlestirdim ve kumu daha sonra saksiya doldurdum.
Şu an su tahliyesi ve sulamdan sonraki nemlilik orani gayet guzel. Ankara'da oturan arkadaslar icin kocatepe begendik magazasindan bu urunu bulabilirler. Ben yeni fidanlarimda denedim siz de bunu yaparak cok sevdiginiz agaçlariniz kaybetme riski olmadan cok ucuz ve kolay bulunabilir bir malemeyle bonsaileriniz saglikli bir sekilde yetistirebilirsiniz