View Single Post
Eski 10-04-2013, 23:42   #19
c.cakir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2013
Şehir: Ankara-Konya
Mesajlar: 100
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zehnun Mesajı Göster
Arkadaslar selamlar,
Araniza yeni katildim. 1 hafta once carmona sahibi oldum. İlk aldigimda yapraklari yesil ve cicekleri vardi. Haftasonu Istanbul disina ciktim ve dondugumde bazi yapraklarinda sararma ve bazi ciceklerinde dokulme oldugunu gordum. topragi hafif nemli ve saksi dibinde su birikmeyecek sekide sulama yapiyorum. Bu sararma ve dokulme yukarida yazildigi gibi yeterli gunes isigina maruz kalmamasi ve havalandirilmamasi olabilir mi? Eger oyle ise , yeterince guneste birakilip havalandirildiginda sari yapraklar ortadan kalkar mi Yardimci olabilir misiniz?

Fotograf ekleyemedigim icin size agacimi gosteremiyorum.
Direk güneşe koymayın ama sabah 6 ile 8 arası güneş gören (sabah güneşi) yeriniz varsa oraya koyun. 9 dan sonraki güneş zarar verebilir. Toprak kuruduğundan olabilir. Ya da tahminimce seyahate çıkmadan önce bitkim susuz kalmasın diye suyu dayamış olabilirsiniz. Toprağın üstüne elinizle dokunun nemli gibi hissediyorsanız iyidir. Ayrıca toprağa saksı köşesinden birde ortalarından bir yerden bir kürdan batırın (köklere zarar vermeden) kürdan kolay batıyor ve çıktığında üzeri hafiften koyulaşıyorsa (ıslanmış gibi) toprağın içi de nemlidir. Ama sert batıyorsa toprak kurudur. Bu arada benim gibi bir hataya düşüp toprağı su tutan maddelerle doldurup direnajı neredeyse sıfıra çektiyseniz de kök çürümesini başlatıyorsunuzdur. Sayın Sakaki'nin tavsiyesi üzerine uyguladım size de tavsiye ederim. Çakıl (mıcır) + dere kumu + torf karışımını kullandım ve saksıya su döktüğümde dibindeki direnaj deliklerinden fazlasının aktığını gördüm. Sizde su dökün biraz akmıyorsa toprağınız yeterince süzek değil.

Ben nede olsa acemiyim daha hatta sıfırım. Üstadlarında yorumlarını beklemeniz de akıllıca olur diye tahmin ediyorum . Kolay gelsin umarım büyük bir sorun değildir.

c.cakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön