View Single Post
Eski 10-04-2013, 11:17   #92
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Merhaba sn sagol,

Söyledikleriniz güzel şeyler, ancak elbette değişikliklerin geçerli nedenleri de var.

Öncelikle bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi bu bir profesyonel yarışma ve sonunda büyük ödüller olsaydı, sebebi ne olursa olsun elbette bu tür değişikliklere biz de sıcak bakmazdık, ancak bu birlikteliğin/aktivitenin ismi, amacı ve motivasyonu ortada. Zaten "maraton kurallarının duyurulduğu" sayfaya ek olarak bir de bu "yorum, öneri" sayfasını eklememizin nedeni de bu; sizlerin öneri, görüş ve eleştirileri doğrultusunda bir sonraki etkinliklerimizde daha iyi bir organizasyon sağlamak ve daha profesyonel etkinliklere doğru adım atmak.

Gelelim değişikliklere ve sebebine:
Aslında değişen 2 husus var; birisi "katılım son tarihi" kısıtlamasının kaldırılması, diğeri ise "aday limitinin yükseltilmesi" ki bunlar zaten mevcut katılımcıları veya adayları etkileyen veya motivasyonunu bozacak bir husus değil kanımca.

Katılım son tarihi kısıtlamasının kaldırılmasının amacı, daha fazla katılım sağlanması, bonsaiye olan ilginin artması, cesaretini sonradan toplayan acemi bonsaicilerimizin teşvik edilmesi, aday bulmakta zorlanan ve iklimi gereği hala kar altında olan yörelerimizdeki üyelerimize imkan tanınması (ki biliyorsunuz Türkiye'de aynı anda 4 mevsim yaşanmakta), vs.

Aday sayısı limitinin yükseltilme amacı ise: Aslında ben şahsen maratona bu kadar katılım olacağını tahmin etmemiştim, bu sevindirici bir olay, hatta yeni başlayan arkadaşlarımızın da bu derece rağbet edeceğini sanmıyordum, bu beni daha da sevindirdi. Ancak her yeni başlayan bonsaici gibi onlar da adaylarının bir çoğunu deneyim aşamasında kaybedecekler ve maratona ekledikleri adayların büyük bölümünde sorun yaşadıkları zaman moral ve motivasyonları çok düşecek. Bir kişi için aday sayısının yükseltilmesinin nedeni de budur, kaldı ki şu ana kadar çoğu katılımcıdan bazı adayları hakkında kötü durum haberlerini özel mesaj ile aldım bile

Yani özetle; bu maratonun amacı az kişi katılsın, sonunda büyük ödüller olsun, yeni bonsaiciler dışarda kalsın değil

Ama yorum ve öneriler doğrultusunda ileride güzel, profesyonel yarışmalar düzenleyeceğiz ve bonsai adına güzel sonuçlara ulaşacağız, orası kesin!

Katılan herkese teşekkür ediyorum.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön