View Single Post
Eski 04-04-2013, 12:08   #1
Tuba
Ağaç Dostu
 
Tuba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
Lightbulb Saksıda Çilek Yetiştirmek

Merhaba,

bahcealisveris.com'dan yediveren çilek fidesi ve yanmış-elenmiş hayvan gübresi aldım. Çıplak köklü fidelerde hiç başarılı olamadım geçen senelerde. Boşluğuma gelmiş yine çıplak köklü almışım. Şimdi ne yapmamı tavsiye edersiniz. Sitede biraz arandım ama bulamadım bilgi.

Bahar geldi. Bende de bir kış uykusu durumu var sanki, bahar - yaz aylarında sitede oluyorum. Ne güzel ki ne zaman gelsem git diyen olmuyor Eskiden balkonda çilek başlığı da vardı sanki ama bulamadım...

mevcut koşullara gelince. Geçen sene terasta ciddi bir aktivite yoktu. Topraklar mutfak artıkları ve gübreyle beslendi. Evde yarım ne kaldıysa (gübre--toprak-kum-torf-mikroorganizmalı talaş-perlit vs vs...) hepsini karıştırıp mutfak artıklarıyla kat kat çuvallayıp ara ara sulamıştım. Kışı da terasta geçirdiler, artık dondular mı yandılar mı bilmem şimdi bahsettiğim gibi yanmış elenmiş hayvan gübesi var 25 lt. Terastaki toprak da yani var bir 60 litre en azından diye düşünüyorum. Kaça kaç karıştırmalı ki?

Saksılar da çeşit çeşit. Çilekler için uzun (1 metre kadar) 30 cm genişliğinde ve 30 cm derinliğindeki saksıları kullanmak istiyorum. zannedersem 3 tane bir saksıda olacak şekilde iyi olur. Öncesinde açık köklü olduğu için ufak saksılara mı almalı, doğrudan uzun saksıya mı koymalı.

Ankara şartları malumunuz. Bundan sonra don olmaz artık merkezde. Hava da 0'ın altına düşmez. Terasa bırakayım mı, içeride mi kalsın?

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön