View Single Post
Eski 01-04-2013, 17:22   #1189
naturelee13
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-03-2013
Şehir: ist
Mesajlar: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Sayın Nur hanım,

saksı harcınız çok nemli kalıyor, demektir bu. Gerçi cym.lerde harcın tam kuruması gerekmiyebilir ancak altındaki drenaj yetersiz olabilir saksı harcınız havasız, sıkışmış olabilir. Bunlara ilerde yapacağınız saksı harcı değişimlerine dikkat etmenizi öncelikle söylemek istedim. cymb.lerde bundan dolayı kaya yünü kullanılıp 3 günde damlama sulama ile gübreli su ile sulamak sureti ile bir tür hydroponik bakımı yapılır.

Saksıyı ilaçlı suya batırmak sureti ile ilaçlarsanız o beyaz yaratıklardan kurtulursunuz. Zaten cymb.lerdeki kronikleşen kırmızı örümcek sorunlarını da düşünürsek ferplan mospilan gibi suda çözünen bir sistemik aktif madde ile ilaçlamanız akut durumlarda supracide veya DDVP gibi bir ilaç kullanmanız uygun olur.
Cymbidiumlari her sulamada gubreli su ile sulamak dogru mudur? Phal.lerde bunu tavsiye etmiyordunuz diye hatirliyorum. Bende 2 cinsten de var ve 2sine de ayni sivi besini kullaniyorum. Benim de Phal.imde bu boceklerden var. DDVP yi Phal icin de kullanabilir miyiz ve uzerinde yazan kullanim sekline gore mi yapmaliyiz **** siz nasil tavsiye ediyorsunuz?

Tesekkurler

naturelee13 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön