View Single Post
Eski 01-04-2013, 15:25   #1188
naturelee13
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-03-2013
Şehir: ist
Mesajlar: 44
Acil yardima ihtiyacim var :(

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Var tabii olmaz mı?

Gübreleme ve sulama ile ilgili yazışmaları forumda tekrar bir gözden geçirin. Normal bitkiler için kullanılan gübreler çok ağır kaçabilir orkideler için özelikle de phal de NPK oranına çok dikkat etmelisiniz. kökler çok çabuk yanıp bitkinizi kaybedebilirsiniz. bunu fark etmeniz ise ortalama en azından 6 ay sürer.toprağın beyazlaşınca sulanması da bana tuhaf geldi.
Keiki oluşumu istiyor isenin bitkinizin yaprağa yakın değil bundan evvelde yazıldığı gibi çiçekli gözden hemen sonraki takribi anaç bitkiden 3 göz sonraki gözün üzerinden kesmeniz gerkli. Keiki için bitkinizi bir hafta kadar sıcak ve karanlık bir yerde tutun. Mümkün ise göz kapakçığını örten yaprağı kaldırıp köklendirme hormonu veya en iyisi keiki-boost denen ürünü tabik edin. Bu şekilde ve az evvelde yazdığım gibi sıcak ve bir hafta karanlık bir ortamda o gözden keiki oluşum ihtimali çok yüksektir. Bu bilgi tarafımca da sıkça yapılıp sonuç alınmış bir bilgidir.


Saygılarımla
Merhaba,

Benim de ciceklerini dokmus bir orkidem var. Yeni bir dal olusumu var ama daha cok kucuk ve pek hizli buyumuyor. Yeniden ciceklenmesi icin veya keiki olusumu icin farkli kesimler mi yapmak lazim. Orkidemin son halinin fotosunu ekliyorum.Name:  fotoğraf (12).jpg
Views: 2431
Size:  37.2 KB Yorumlarinizi bekliyorum. Bir kac basliga yardim icin sorularimi yazdim ama tecrubeli hocalarimdan cevap alamadim. Yanlis birsey yapmamak icin beklemekteyim. Fotoda isaretleyerek gosterebilirseniz cok sevinirim.

Ve fazla sulamadan olduguna emin oldugum beyaz beyaz kucuk bitki biti deniyor sanirim onlardan bolca var substratinda. Bu bocekleri bertaraf etmek icin ne yapmaliyim?

Simdiden tesekkurler

Eklenen Resimler
  
naturelee13 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön