View Single Post
Eski 29-03-2013, 22:14   #35
tugrulbaba
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-10-2010
Şehir: Konya
Mesajlar: 194
Ekseriye ege tarafından gelen misafirlerim Konyamızın has küflü peynirine tiksintiyle baktılar. Ancak orta anadolu ve doğudan bu tepkiyi almadığım gibi ağızların sulandığına şahitlik ettim hep.

Bu bir kültür. Belki de yüzyıllardır tüketiliyor. Hassaten küflü peynir alınır ve damak zevkimizde de ayrı bir yeri vardır. Ha uygunsuz koşullarda üretilenlerden bahsetmiyorum. Gerçekten sıhhatli yollardan elde edilmiş "küflü peynir" den bahsediyorum. Bunu bulmak zor değil. Artık gıda denetimleri de eskisi gibi gevşek değil.

Geriye sadece isteyenin istediğini tüketmesi kalır.

Selametle..

tugrulbaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön