Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik
Sarmaşığı biz sadece yumurtalı yapmıyoruz. Girit göçmeniyiz. Babaannemden kalan bir tarifi annemden öğrenip sizinle paylaşmak istedim. Sarmaşığın çok ara bir tat olduğuna inanıyorum. Alışkın olanlar çok sever olmayanlar ise pek sevmez. Biz çok seviyoruz
MALZEMELER.
2 DEMET SARMAŞIK
1 ADET KÜÇÜK SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI SİRKE ( 2 DEMET İÇİN)
1 TATLI KAŞIĞI UN. ( Un tepeleme olmayacak, silme olacak)
YAPILIŞI
Önce soğan yağda kavrulur ve üzerine ayıklanan sarmaşıklar eklenir. Biraz kavurduktan sonra ( yaklaşık 5dk.) Otların seviyesine gelecek şekilde su ilave edilir. Sarmaşıklar çok yumuşamayacak şekilde pişirilir. Daha sonra Sirke, Un ve bir miktar tuz karıştırılıp, pişirilen sarmaşığın üzerine ilave edilip 5 dakika daha pişirilir.
Hepsi bu kadar.
|
Tarifi okuduğum kadarıyla senin dediğin işlem yok Hakkı abi. Zaten ben hiç bilmiyorum dediğim gibi annem söyledi ben yazdım