View Single Post
Eski 28-03-2013, 00:23   #11
uzumcu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-03-2008
Şehir: denizli
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Sayın pria, asmanız ve üzümü belliki cins.
Bende taneleri daha yuvarlak olan, renk olarak fotoğraftaki tanelere benzer genç bir asma var. Geçen yıl 3-5 salkım verdi. Bu yıl budandığında 10 kadar çeliğini kovaya daldırdım tutacakmı diye beklemedeyim. (Bir tane Ankaraya sözüm var tutarsa hepsini dağıtacağım.)
Üzüm çok üstün lezzette ve kabuk yok gibi, yemesi kütür kütür erik gibi desek yalan olmaz. Ve sizinki gibi çok dayanıklı. Bu asmanın üzümü geç oluyor ama uzun zaman üzüm alınabiliniyor( köyde yaşlı bir asma var salkımlarının tanesi kilo üstü oluyor. Ben bu asmayı ondan alınan çelikten büyüttüm, bir tanede geçen yıl aynı asmadan aşılattım ancak henüz ondan üzüm görmedim).

Bendeki üzüme verilen isim, tavşan böbreği.(kayıtlı fotoğraf var ama bulamadım, bulunca yüklerim).

Seneye nasip olursa sizden çelik alayım zamanı gelince. Bende arzu ederseniz size tutarsa fidan yollayayım, olmadı seneye çelik gönderirim.
Sadece bir tavsiye asamadan çelik alacağınız zaman kalın kara koldan çeliğinizi alın kovanın içine ıslamadan önce çok hafif çeliklerinizi sağa sola bükün çeliklerden çıtırdama sesi gelene kadar sonrada kovanın içine (atonik) bitki gelişim düzenleyicisi 50 **** 60 gram kadar koyun çelikleriniz uyanmama riski %1 **** % 2 dir o risk ise bağınızda mildiyö hastalığı ölü kol olabilir ben bu yöntem ile 4 bin adet uyandırdım geçen yıl.

uzumcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön