View Single Post
Eski 27-03-2013, 15:32   #8
smnunal
Ağaç Dostu
 
smnunal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2011
Şehir: muğla
Mesajlar: 1,547
Sayın pria,

Bildiklerimi memnuniyetle paylaşmaya çalışacağım inşallah yardımcı olabilirim.
Makinaları Muğla/Yatağanda bulunan Moto market firmasından aldım. Benzinli titreşimli olan makinayı 2001 yılında 900 Tl.na diğer akülü olan makinayıda 2011 yılında toplam 3300 Tl. olmak üzere 1650 Tl.nı ben ödedim. Destekleme için çiftki kayıt sistemine kayıtlı olmanız ve kendi adınıza zeytinliğiniz olması gerekiyor en sağlıklı bilgiyi İlçe veya İl Tarım Müdürlüklerinden alabilirsiniz. 2013 yılı makina ekipman desteklemeleri açıklandı ise müraacat için geç kalmamak gerek. Eğer ki müracaatınız olumlu olursa ondan sonra alım ile ilgili işler başlıyor. Ben önce makinayı anlaştım tüm işlemleri satıcı firma takip etti sadece teslimden önce kendi hisseme düşen kısmı ödedim.

Sırtta kullanılanlar daha yorucu olurlar dikkat etmenizde fayda var. Bu makinalarla ilgili tecrübem yok fakat bizim bölgede bunlardan alıpta kullananda yok.

Akülü olanda normal 72 volt normal araba aküsü kullanıyorsunuz 1 gün akşama kadar rahat yetiyor. Yanında şarz cihazı veriliyor evde veya 220 volt elektrik olan heryerde şarz edebilirsiniz. Ben bazen direkt olarak traktörün aküsüne bağlayıp kullandığımda oldu.

Hangisi olursa olsun servis ve yedek parça önemli bizde ucuz diye makina alıp arıza olduğunda İzmire parça aramaya gidenler oldu. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

smnunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön