View Single Post
Eski 26-03-2013, 19:45   #29
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Hadi bakalım hayırlı olsun saksınız

Sayın Serkanistanbul zaten belirtmiş delik konusunu, mutlaka altında delikler açın. Daha başka saksılar da alacaksınızdır zamanla, almadan önce yapı marketleri, pazarları ve hatta 1 milyoncu denen dükkanları gezip fiyat araştırması yapın. Saksı niyetine kullanılabilecek şeyleri sıralamıştım zaten.

Gene saksı ve saksı harçları ile ilgili konu başlıklarını da inceleyin ekim- dikimden önce. Sadece torf veya sadece bahçe toprağı yerine farklı karışımlar kullanılmakta. Sadece torf veya sadece toprak her zaman olumlu sonuç vermiyor, bizzat tecrübe ettim malesef.

Bu ara yağmurlar var. Nasılsa terasın üstü de tamamen açık, mutlaka yağmur geliyordur terasa. Şu an daha boş olduğuna göre istediğiniz yere boş kova, vb birşey koyarsanız içinde birikir sanıyorum. Biriktirilen yağmur suyunu şişeye doldurup kullanabilrsiniz sanırım, yani maksimum en geç ne zaman kullanılır onu net bilemiyorum da, o kadar da mühim olmasa gerek. Diğer üyelerden de bunu deneyenler var, ben sadece şu an bir tanesini hatırlayabildim, Gülsen hanımın sayfasında nasıl biriktirdiğini gösteren resim vardı. Şu an bulamadım, siz incelersiniz, o uzun saksılarla bile biriktirmişti:

GÜLSEN_ / balkon

Salonunuzda salon bitkileriniz vardır belki diye düşünerek ilk kez mi diye sormuştum. Olsun, yavaş yavaş öğrenirsiniz.

Bu arada hazır söz etmişken, Sayın Serkan-istanbul'un terasını da incelemeyi ihmal etmeyin


Düzenleyen Cymbelina : 26-03-2013 saat 20:20
Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön