View Single Post
Eski 25-03-2013, 19:00   #26
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Karanlıkta olunca çok net fikir edinmek zor, bir ara gündüz çekilmiş resimleri de koyabilirseniz iyi olur. Ama sanırım eni daha dar, boyu daha uzun gibi.

Benim ilk baktığım o parmaklıklı duvarlar oldu, yükseklik korkusunu bakınca bile hissediyor insan Eğer çocuğunuz varsa ve parmaklıklar çok yüksek değilse bence dikkat edin. Hatta yoksa da dikkat edin.

Bina yüksek hissi uyandırıyor dolayısıyla rüzgar daha fazla olabilir. Çok rüzgarlıysa bitkileri ona göre seçmek gerekebilir veya ne bileyim minik bir paravan/ panel de konabilir.

O metal parmaklıklara muhtemelen o asılabilen uzun saksılardan koymayı düşünüyorsunuzdur.

Yeriniz müsait nasılsa, dediğiniz gibi sadece çiçek değil, ufak tefek maydonozdu, biberdi, domatesti o tür şeyleri de dikersiniz. Tohum seçiminde yerli ve mümkün mertebe iilem görmemiş, GDO olmayanları düşünürsünüz herhalde. Pazarlarda fidesi de satılıyor ama insan bilemiyor.

Sizin o topraklı köşe olayına gelirsek, Feriha hanım ve sizin de dediğiniz gibi, ağır olmayacak bir toprak türünü az miktarda kullanarak, derinliği az olan bir köşe daha iyi olur herhalde. Köşe lafın gelişi tabi, uzun dikdörtgen bir parça bile olabilir. Bu durumda, fazla derin toprak istemeyen, daha kısa kök yapan bitkilere yönelmek gerekebilir. Tam hangileri olur bilemiyorum ama bazı kaktüs ve sukulent çeşitleri olabilir sanırım. Gene de araştırmak lazım.

O kelebek süsü çok tatlıymış, ilk kez gördüm Onu alın kesin. Güneş enerjisinden hareketle, aydınlatma için gene güneş enerjisiyle çalışan fener türleri var yapı marketlerde. Ancak uzun ömürlü olmuyor diye duydum, kullananlar daha iyi fikir verir.

Terasın üstünü kapatmanız zaman alacaksa hiç değilse ilk etap için o büyük şemsiyelerden almayı da düşünebilirsiniz, yazın gölgeye de ihtiyaç olacaktır.

Forumda okuduğum kadarıyla yağmur suyu bitkiler için çok faydalı ve sizler şanslısınız. Yağmur yağdığında yağmur suyu biriktirmeyi unutmayın, bitkilerinizi bununla sularsınız.

Daha önceki mesajlardan birinde yazdığım ücretsiz tohum- fide paylaşımı başlığını sık sık inceleyin.

Bitki- çiçek yetiştirmeye ilk kez mi başlayacaksınız?

Soğanlı türlerin zamanı yavaş yavaş geçiyor ama şu an hala satılıyor sanırım. Bir iki sümbül, nergis, lale de düşünebilirsiniz. Ama yazın çiçekli olmayacaklar, hatırlatayım.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön