merhaba,
Teşekkür ederim arkadaşlar,
Ev pizzası dememin sebebi, hepimizin mutlaka evinde kendine özgü yaptığı bir pizza tarifi olması.
Bu nedenle sizlerle kendi tarifimi paylaşmak istedim, daha önce değişik şekillerde pişirmeyi de değişik malzemeler kullanmayı da denedim fakat en çok sucuklu sade pizzam ilgi gördü.
Süt ile yoğurmayı da denedim sevgili incii, ama hamur toplanıyor açarken sanki kendini salmıyor gibi geldi bana,
ama tadı güzel oluyor.
Pizza taşı ile yapan bir arkadaşım var sevgili sındırgılı
çıtır çıtır oluyor, yalnız tutarken dikkat edin taş çok sıcak oluyor.
Sizlerde kendi tariflerinizi burda bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Fotoğrafları acele ile çektim,
bi yüzden tam net değiller bir dahaki pizza yapışımda daha net fotoğraflar eklerim.
Ben pizza tepsisi ile yaptım, pizza tavası, pizza taşı normal ince tepsi ile de yapabilirsiniz.
Hamurun kalınlığı size kalmış, bazıları kalın sever ben ince seviyorum bu yüzden ince yaptım delik açtım çatalla, kalın olması için delik açmayın çok kabarıyor zaten.
|