Konu: Sakaki / Dut
View Single Post
Eski 22-03-2013, 14:33   #18
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
sn.Sakaki. çok güzel bir çalışma ve gelişim. ağaç şimdiden kendini gösteriyor.
arkadaki dikine duran kerestelerde herhalde alıştırma saksısı olarak kullanacağınız malzemeler. sizi imreniyorum. bu yaz bir dekupaj testere, akıllı vida ve bolca kereste alacağım.
Evet sn badrobot, onlar alıştırma saksısı yapmakta kullandığım kerestelerden artanlar. Bunları elime yeni aday geçerse diye saklıyorum bir köşede.
Bu arada imrenme durumu karşılıklı, haberiniz olsun
Beğeniniz için teşekkür ederim.

Not: Akıllı vida kullanarak doğrusu akıllılık edersiniz.
Ben çivi kullanmıştım ama bazı saksılarda sulamadan sonra çivilerin esneyen ahşabı tutmakta zorlandığını ve açılmalar olduğunu gördüm. Mecburen önümüzdeki günlerde benim de akıllı vidalarla sağlamlaştırmam lazım.

BU ARADA: Bu dut ağacımın aslında çok daha önce uyanması lazımdı AMA saksı değişimi esnasında fark ettiğim NEMATOD hastalığı ve bunun için köklere ilaç uygulaması sonrası uyanması biraz gecikti. Aslında uyanamamasından da kormuyor değildim ama dut çok güçlü bir ağaç gerçekten!
Zaten bu tür sorunlar yüzünden artık bahçe toprağı kullanmaktan tamamen vazgeçtim. Şu an hiç bir saksımda içeriğini bilmediğim ne bahçe toprağı var ne de steril edilmemiş herhangi bir karışım!

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön