View Single Post
Eski 02-06-2007, 21:57   #28
zulkufhacettepe
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-06-2007
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 118
Thumbs up Lütfen Yetiştirmeden önce toprağınıza dikkat edin.

Merhaba arkadaşlarım. Sitenizi uzun zamandır takip etmem rağmen cevap yazmamıştım. Artık aktif olarak bu günden sonra yazmaya başlayacağım. Sitede kaliteli ve önemli bilgiler var. Lütfen bilgili arkadaşlarım paylaşırlarsa biz amatörlerinde ufuklarını açıp yanlış yapmamızı engellerler.

Gelelim konuya; geçen sene büyük bir hevesle elimde bulunan 1 çuval çam fıstığından 40-50 tanesini zevkle küçük poşetlere diktim. Her gün hevesle suladım ve dört gözle yeşermelerini bekledim.

Aradan 15-20 gün sonra o kadar fıstıktan maalesef 5 tanesi filizlenmişti. Nedenini ilk zaman anlayamadım. Daha sonra bilen bir abimize sordum. Meğer toprakları bahçeden torbalara doldurmamam gerekiyormuş. Bahçe toprağını olabildiğince yumuşak yapmam gerekiyormuş. Benim fidanlar ondan dolayı filizlenmemiş.

Sayın arkadaşlarım, sizlerde eğer böyle birşey yaparsanız sakın bahçenizden toprak doldurmayın. Doldurursanız dahi içine çam pülpüzü, köpük, yanmış gübre vb. metaryaller katın. Yoksa filizlenen çamlar toprak sert olduğundan dolayı yukarı çıkamıyor.

İyi ve kaliteli fidan yetiştirmeniz dileğiyle...

zulkufhacettepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön