View Single Post
Eski 22-03-2013, 10:11   #45
Serpent
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Amacım yazı sahibi ile birebir tartışmaya girmek değil, onu baştan belirteyim, kendisini hedef alarak yazmıyorum. Bu sözlerle ifade edilen fikir ve tavır bana çok ilginç geldi.
...
Benim amacım da yazı sahibiyle birebir tartışmaya girmek değil. O nedenle ortaya yazıyorum.

Burada HES lere karşı çıkanlar hayatlarında kaç tane HES gördüler? Tabii ki hem nehir santrallarını hem de depolamalıları (barajlıları) kastediyorum.

Eğer sulama imkanı varsa ben HES lere karşı çıkan çiftçi/köylü görmedim.

Karşı çıkanların olduğu yerlerde zaten sulama imkanı olmayan yerler (topografik olarak sulanamayacak yerler). Onda da genelde şehirde oturup o çay kenarında yayla evi filan olanlar köylünün önüne düşüp gösteri yaptırırlar.

Ben yukarıda verdiğim örnekte tesisisin yatırımcı tarafından babasının hayrına yaptırıldığını söylemedim. O tesis 450 milyon dolarlık bir tesis. Tek başına yaklaşık 3 milyon kişinin evsel eletrik ihtiyacını karşılayabilir durumda. Bu büyük yatırımdan elbette para kazanacak. Ancak hiçbir yükümlülüğü olmadığı halde sulama suyu için su alma yapısını karşılıksız yaptı.

Halen Bu projede DSİ sulama şebekesine ait yatırımları yapıyor. Siz şimdi oraya gidin ve köylüye ve çiftçiye derelerin kardeşliği adına bu yatırıma engel olmaya geldiğinizi söyleyin. O çiftçi siz ne yapar bilemiyorum.

Çiftçinin/köylünün cahilliğini kim iddia etmiş onu da merak ettim şimdi.

Benim yazdıklarımı konu içinde kalarak yanıtlarsanız sevinirim.

Selamlar..

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön