View Single Post
Eski 22-03-2013, 00:58   #39
ayazkentli
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Bu anlattığınız bilgilerin çok daha fazlası yıllardır tv.lerde çevre mühendisleri, elektirik mühendisleri başta olmak üzere, çok sayıda Prof. ve Doç. gibi akademisyenlerden dinledik.

Yıllardan beri yarısı HES'lerin ne kadar yalnış-gereksiz ve zararlı olduğunu, diğer yarısı da ne kadar faydalı olduğunu anlatıp dururlar.

(Sadece HES'ler için değil, hemen hemen her konuda böyle. Konularının uzmanların birinin dediği ötekine uymuyor).

Konularının birebir uzmanı olan bu kişiler, birbirlerinin tam aksi yönde fikirleri ve bilgileri savunurken, bizler burada sadece kendi görüp inandığımız şeyleri (ya da mantığınız neyi anlıyorsa) onu yazarız, ki bende hep öyle yaparım.


Bence HES'ler, üretilen elektirik baz alındığında ürkütülen kurbağa'ya değmeyecek yatırımlardır ve verdikleri zararlar, yararlarından daha çoktur. (Siz buna inanmıyor olabilirsiniz. Ben buna inanıyorum).


Barajlar konusunda şunu söyleyebilirim.

Sulama amacı ile kurulan barajlar konusunda, özellikle de tarım için yapılmasının gerekli olduğuna inanıyorum ama doğru yere kurulması şartı ile. Doğru yere kurulmayan barajlar yarardan çok zarar veriyor. Doğru noktaya kurduğunuz zaman, bir zamanlar olan ama sonradan yok olan bir ekosistemin tekrar canlanmasını da sağlayabiliyor.

Özellikle bizim bulunduğumuz bölgenin konumu itibarı ile su hem ekonomi hem de siyasi yönden son derece stratejik bir üründür.

Suyumuza sahip çıkmamız ve bir şekilde hiç değilse, suyumuzun iplerini elimizde tutmamız gerek ama ne yazık ki akarsularımızın pazarlanması çalışmaları önce ki yıllarda başladı ve şu son 6-7 yıldan bu yana, nerede ise ipleri daha fazla veriyoruz. Yapılan anlaşmalar medya'da çok yayınlandı.


Akarsularımızın hangi ülkere pazarlandığını internette araştırıp bulabilirsiniz. Daha bir iki yıl öncesine kadar tv.ler de çok tartışılıyordu bu konu.


Saat itibarı ile 22 Mart'a girdik ve bugün Dünya su günü.

Hepimize kutlu olsun. Susuz kalmamak dileği ile.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön